Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Twee jaar geleden kochten Koen en Gwenny een huis om te verbouwen. Door de ziekte van hun zoontje Ilano werden de verbouwingen op de lange baan geschoven en bleven ze aanslepen. Familie, vrienden, buren en kennissen besloten om de familie een handje te helpen. Ze schreven het gezin in voor deelname aan Extreme Makeover Vlaanderen en staken samen de handen uit de mouwen.

Van L-keuken naar parallelkeuken

In de woning van Koen en Gwenny stond een klassieke witte keuken in L-vorm. Mooi, dat wel. Maar hij was na twee jaar nog altijd niet afgewerkt. Bovendien stond hij in een behoorlijk donkere ruimte, had hij weinig opbergmogelijkheden en niet veel vrije werkruimte. Hoog tijd dus om beroep te doen op de vakkennis van een keukenexpert als Dovy.

Om meer licht naar binnen te brengen, waren er enkele ingrijpende verbouwingen nodig. Het oude raam werd vervangen door een groter exemplaar en er kwam een glazen deur bij. De nieuwe keuken werd opgesteld langs twee wanden, wat zorgt voor meer open ruimte en bewegingsvrijheid. De parallelkeuken is hierdoor het kloppend hart van het huis geworden en vormt de verbinding tussen de voorkamer en de binnenspeeltuin.

Extreme Makeover De Panne - na
Extreme Makeover De Panne - na

Koken langs de ene kant, afwassen langs de andere kant

De naam ‘tweewandige keuken’ dekt de lading want koken en afwassen gebeurt volledig van elkaar gescheiden. En toch is dat handig want dankzij de smalle ruimte heeft Gwenny alles direct bij de hand. Ze heeft voldoende plaats op het werkblad om groenten te snijden en te spoelen. Ze draait zich om en doet alles in de kookpot op het vuur. Snel én efficiënt!

De inductiekookplaat heeft een geïntegreerde dampkap. Dat systeem werkt echt goed omdat de kookdampen direct afgezogen worden op de plaats waar ze ontstaan, namelijk direct bij het kookveld en recht uit de kookpot, pan of grill.

Speelse combinatie van wit en een warme houttint

Een witte laminaatkeuken reflecteert het licht en laat de ruimte groter lijken. Maar ook een kleuraccent is van belang. Daarom zijn de kolomkasten, waarin de toestellen zich bevinden, vervaardigd in laminaat met een warme houttint. Dat zorgt voor een speels effect en een gezellig, warm karakter.

Heb je erop gelet dat de ruimte boven het kookvuur optimaal benut is voor kookboeken, plantjes of wat decoratie? De muurbankjes zijn in dezelfde warme houttint als de kolomkasten en zorgen voor een mooi contrast met de witte kasten.

Extreme Makeover De Panne - na
Extreme Makeover De Panne - na

Werkblad in composiet met terrazzo-look

Composiet is een sterk materiaal dat samengesteld is uit verschillende componenten. Het is kras- en vlekbestendig, niet poreus en verkrijgbaar in vele kleuren, waaronder ook in deze gespikkelde terrazzo-look. De originele kleurcombinatie past perfect bij de witte keukenkasten en bovendien is composiet heel makkelijk te onderhouden. Dat laat Koen en Gwenny toe om maximaal tijd te besteden aan hun gezin.

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen