Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De oude keuken van Tineke en Derko werd samengevoegd met de leefruimte om zo één mooi geheel te creëren. De nieuwe keuken komt in het midden van de leefruimte en trekt alle aandacht naar zich toe door het gebruik van een marmerlook, gecombineerd met een houtprint voor het kook- en afwaseiland. De lichtgrijze kastenwand zorgt voor een zacht, getemperd accent.

Ons huis/nieuw huis - Keuken Tineke en Derko - Keuken met werkblad in marmerlook en kastdeuren in houtprint

Veel werk aan de winkel

Voor Tineke was de woning liefde op het eerste gezicht. Haar man Derko was minder enthousiast. Hij zag dat er vooral veel werk op hem lag te wachten en daar zag hij tegenop. De verouderde keuken was een allegaartje van verschillende kastjes naast elkaar, met open ruimtes zonder kastdeuren en een spatwand die bestond uit tegeltjes die al hun beste jaren gekend hadden. Samen met de leefruimte was de keuken dringend aan vervanging toe. Dat was een uitgelezen moment om van 2 ruimtes één groot geheel te maken en de keuken in de leefruimte te integreren.

Eén prachtig geheel

Het ontwerp werd eerst uitgetekend in virtual reality en kreeg groen licht van Tineke en Derko. Ze kozen voor een hoge kastenwand die midden in de leefruimte staat, gecombineerd met een kook- en afwaseiland met zitgedeelte. Qua kleurcombinatie is het een gewaagd, maar zeer geslaagd geheel geworden dat perfect in hun verbouwde woning past.

Ons huis/nieuw huis - Keuken Tineke en Derko - Keuken in marmerlook en houtprint -  verticale groeven kastdeuren
Ons huis/nieuw huis - Keuken Tineke en Derko - Keuken in marmerlook en houtprint - kastenwand

Kastenwand met verticaal gegroefde kastdeuren

Tineke en Derko waren onmiddellijk weg van het nieuw keukenmodel Raya met zijn verticaal gegroefde kastdeuren. De lichtgrijze kleur geeft het interieur een zachte tint zodat de hoge kastenwand niet overheersend overkomt in de ruimte. Heb je gelet op de symmetrie in deze kastenwand? Zes kolomkasten waarvan twee links, twee rechts en twee kasten in het middendeel met inbouwovens naast elkaar. Dat zorgt voor heel veel opbergruimte en gebruiksgemak.

Ruim eiland

Aan het lang kook- en afwaseiland is er een zitgedeelte voor 2 personen voorzien. Net voldoende om hier een snelle hap te verorberen. Vier ondiepe kasten bevinden zich aan de voorzijde van het eiland. Dat is perfect om glazen of tassen in op te bergen. De achterzijde van het eiland is uitgerust met ruime en brede potten- en pannenladen met een geïntegreerde besteklade. Aan opbergmogelijkheden is er in deze keuken geen gebrek.

Ons huis/nieuw huis - Keuken Tineke en Derko - Keuken in marmerlook en houtprint - ruim werkblad
Ons huis/nieuw huis - Keuken Tineke en Derko - Keuken in marmerlook en houtprint - detail kastdeuren en werkblad

Laminaat met marmerlook en houtstructuur

Momenteel zijn er twee trends in opmars: enerzijds de marmerlook en anderzijds de houtstructuur. Tineke en Derko houden van beide en de keukenconsultant combineerde ze in het kookeiland. De kastdeuren zijn vervaardigd in laminaat met een lichte houtstructuur. Het werkblad ziet eruit als echte marmer maar het is een laminaat met marmerstructuur. Om het geheel een robuust uiterlijk te geven, loopt het laminaat door aan de zijkanten.

In het kookeiland zit een antracietkleurige spoelbak met koperkleurige kraan voor een speels accent. Er werd specifiek gekozen voor een kookplaat met geïntegreerde dampkap om het zicht naar de tuin te behouden.

Tineke is alvast in haar nopjes. En het zal haar niet veel moeite kosten om Derko te overtuigen.

Bekijk de keuken van Tineke en Derko uit Kerkhove in Virtual Reality

3d-ontwerp bekijken

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen