Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Het ouderlijk huis van Fréderic is veel te groot geworden nu alle kinderen het huis uit zijn. Daarom wil hij het opsplitsen in twee appartementen. Zijn partner Ilse zou liever verhuizen naar een instapklaar appartement. Wie wint het pleit? Aan de schitterende open keuken in laminaat met houtlook zal het alvast niet liggen. Het wordt een moeilijke keuze voor het koppel: blijven of verhuizen?

Ons huis/nieuw huis - Keuken Fréderic & Ilse - moderne open leefkeuken

Ontwerp in virtual reality

De interieurarchitect maakte van de beschikbare ruimte één mooi geheel op het gelijkvloers. Het werd een echte leefruimte met een gezellige zithoek, een bargedeelte en een grote eettafel voor als de kinderen op bezoek komen. Het ontwerp werd eerst volledig uitgetekend in virtual reality om een goed beeld te krijgen hoe het geheel er zou uitzien. Na enkele kleine aanpassingen, werd het goedgekeurd én uitgevoerd.

Moderne, open leefkeuken

Een moderne keuken bestaat meestal uit een hoge kastenwand met een kookeiland ervoor. De nieuwe keuken van Fréderic en Ilse kreeg een extra twist door er een bargedeelte aan toe te voegen.

In de hoge kastenwand, die bijna tot aan het plafond reikt, is er veel opbergruimte voorzien. Links is er een grote ingebouwde koelkast. In het midden de oven en microgolfoven die naast elkaar op werkhoogte ingebouwd zijn om ergonomisch te werken. Rechts van de ovens is er een ruime kast met legplanken. Een pittig detail: in deze kast werd er een stopcontact voorzien voor de koffiemachine. Die zit dus netjes weggeborgen, samen met alle toebehoren voor het ontbijt. In de rechterkolomkast is de vaatwasser op hoogte ingebouwd en dat heeft zo z’n voordelen.

Ons huis/nieuw huis - Keuken Fréderic & Ilse - moderne open leefkeuken
Ons huis/nieuw huis - Keuken Fréderic & Ilse - moderne open leefkeuken - vaatwas op hoogte

Vaatwasser op hoogte

De rechterkolomkast bestaat uit 3 delen: bovenaan een kast met legplanken, in het midden de vaatwasser op werkhoogte en eronder een diepe lade. Dat is de ideale combinatie om ergonomisch de vaatwasser in- en uit te laden. Je hoeft immers niet diep door de knieën te buigen en zo spaar je je rug.

In de lade onderaan bergt Ilse de vaatdoeken op. Zo heeft ze bij het uitladen van de vaatwasser direct een vaatdoek bij de hand. De vaat wordt nog snel even afgedroogd en de glazen, kopjes en kommen bergt ze op in de kast erboven. Zo wint ze tijd en is er geen heen- en weer geloop.

Eiland met bargedeelte

Dankzij de bar aan het kookgedeelte kan de chef tijdens het koken gezellig aperitieven samen met de gasten. Of… als het een verrassingsdiner is, laat hij de gasten aan tafel zitten terwijl hij over wat privacy beschikt om te koken.

Aan de voorzijde van het afwasgedeelte is er kastruimte voorzien om borden en ontbijtkommen op te bergen. Als het vlug moet gaan, haalt Fréderic de borden uit de kast en zet ze direct op het bargedeelte voor een snelle hap. Dat is praktisch! Zou Ilse nu nog voorstander zijn om te verhuizen of blijft het koppel in de volledig vernieuwde woning?

Ons huis/nieuw huis - Keuken Fréderic & Ilse - moderne open leefkeuken - keukenbar

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen