Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Een dakappartement aan zee waar heel veel licht binnenvalt, met 2 grote terrassen waarop de zon van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat schijnt, een groot ruimtegevoel en vooral een schitterend uitzicht op de Noordzee. Het is een droom die werkelijkheid werd voor Violette en Mark.

Klantgetuigenis Violette en Mark Westende

Een zonnig appartement aan zee

Violette en Mark gaan graag en veel op reis. Maar ze wilden ook een plek in eigen land waar ze snel naartoe kunnen. Ze wonen in Gent en zochten een appartement aan zee, een vakantieverblijf op korte rijafstand. Hun droomappartement moest wel aan een aantal voorwaarden voldoen: het moest zo dicht mogelijk bij de zee liggen en ook een ruim zeezicht hebben, een goede oriëntatie, veel lichtinval en terrassen met zon op elk moment van de dag. Ze vonden hun gading in Westende, een dakappartement op de 10de verdieping, met een prachtig zicht op de horizon.

Een nieuwe keuken

Het appartementsgebouw dateert van 1980 en dus waren enkele verbouwingen noodzakelijk. De oude keuken was dringend aan vervanging toe. Daarom klopte het koppel aan bij Dovy en bestelde er een gloednieuwe, moderne keuken. De kastdeuren zijn afgewerkt met stevig laminaat en ook de binnenzijde is vervaardigd uit glanzend laminaat. Dat zorgt ervoor dat de keuken ook binnenin zeer onderhoudsvriendelijk is.

De beschikbare keukenruimte is niet zo groot en dus moesten ruimtebesparende maatregelen getroffen worden. Het keukenblok loopt door van in de keuken tot in de leefruimte. Op die manier wordt er extra werkruimte en opbergruimte gecreëerd. De hangkasten vormen 1 mooie lijn met de dampkap en de heldere ledverlichting onder de hangkasten zorgt zowel voor een optimale werkverlichting in de keuken als ’s avonds voor sfeerverlichting. De lage kasten in de leefruimte zijn vervaardigd uit hetzelfde materiaal als de keuken en doet dienst als zitbank én als opbergruimte dankzij de lades met een tip-on systeem. Een lichte tik tegen de voorkant en ze gaan vanzelf open. Ook het wandrek achter de zetel is maatwerk van Dovy. Daarin staan schelpen die het koppel heeft meegebracht van hun reizen.

Handig zijn de keukenkasten, eveneens met tip-on systeem. Makkelijk als je je handen vol hebt. Het werkblad bestaat uit wit composiet, een niet poreus en dus hygiënisch materiaal dat vlek- en krasbestendig is.

Dovy stelde voor om de ruimte rond de spoeltafel maximaal te benutten door aandacht te besteden aan de accessoires. Na gebruik duw je de kraan voor een groot deel naar beneden, waardoor deze veel minder opvalt. De spoeltafel kan volledig afgedekt worden met een mobiel afdruipblad waarop groenten en fruit gewassen kunnen worden. Door deze kleine tips toe te passen, lijkt de keuken groter. Een ideale oplossing voor de kleine keuken van Violette en Mark.

Klantgetuigenis Violette en Mark Westende
Klantgetuigenis Violette en Mark Westende

Andere verbouwingen noodzakelijk

Om te voldoen aan de huidige normen, wetgeving en de comforteisen van de bewoners waren ook andere verbouwingen noodzakelijk. De belangrijkste ingreep was de vervanging van de bestaande aluminium ramen. Violette en Mark kozen voor houten raamprofielen in duurzaam Afrikaans afzeliahout met een driedubbele beglazing. Enerzijds omwille van de energiebesparing op lange termijn, maar ook en vooral voor een groter comfortgevoel.

De vorige eigenaar had recent een nieuwe vloer laten leggen in witbeige keramische tegels. Maar dat was niet naar de smaak van Violette en Mark. Ze kozen resoluut voor een nieuwe vloerbekleding in geweven vinyl in heel het appartement en op het grote terras aan de kant van de zee. De nieuwe vloer bestaat uit een vinyllaag op een basisplaat van kurk – voor binnen – en een vinyllaag op een basisplaat van vinyl – voor buiten en voor in de badkamer. Twee grote voordelen: door binnen en buiten dezelfde vloerbekleding te leggen, wordt er meer ruimtegevoel gecreëerd en dankzij de kurken basisplaat is de vloer van het appartement ook meteen geïsoleerd.

Zoals indertijd de gewoonte was, wordt het hele appartementsgebouw elektrisch verwarmd. Dat was toen de goedkoopste oplossing. Vandaag is dat niet meer het geval, en Violette en Mark vonden de accu’s trouwens een afzichtelijke sta-in-de-weg. Hun keuze viel op een lucht-luchtwarmtepomp, bestaande uit een buitenunit en 2 binnenelementen die zo goed als onzichtbaar in de leefruimte zijn ingewerkt. Dat was de meest ecologische én de mooiste oplossing. In de slaapkamers werden de kleine elektrische convectoren behouden.

Violette en Mark zijn uiterst tevreden over het prachtige resultaat na alle verbouwingswerken. Ze genieten dan ook optimaal van hun tweede verblijf.

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen