Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Christine en haar dochter Lien dromen van een bed & breakfast in hartje Brugge. Ze willen samenwonen, maar toch elk hun eigen stekje behouden in de nieuwe woning. Mama Christine neemt haar intrek op het gelijkvloers. Ze wenst een strak, minimalistisch en modern interieur met een warme toets. De Dovy-keukenconsultant raadde de populaire Japandi-stijl aan, dat is een minimalistische interieurstijl met invloeden uit de Japanse cultuur en de Scandinavische woonstijl.

Blind Gekocht - Keuken Christine - japandi-stijl

Japandi-stijl

Een keuken in Japandi-stijl beschikt over kenmerken van de rijke Japanse traditie en voegt deze samen met serene Scandinavische designelementen. Het resultaat is een nieuwe interieurstijl, de Japandi. Van de Japanse stijl werden de drang naar eenvoud, het functionele aspect en de traditionele technieken meegenomen. Dit wordt gecombineerd met de Scandinavische woonstijl waar lichte tinten, veel wit, lichtgekleurd hout en soberheid centraal staan. Het is een mooie mix geworden van heldere kleurnuances, natuurlijke materialen, verticaliteit en pure lijnen.

Kastdeuren met verticale groeven

In de nieuwe keuken van Christine wordt een combinatie gemaakt van kastdeuren in wit laminaat voor het schiereiland en een kastenwand met greeploze, verticaal gegroefde kastdeuren. Die strakke, verticale groeven over de volledige oppervlakte zijn kenmerkend voor de Japandi-stijl. Ze laten de ruimte optisch hoger lijken en geven de keuken een pittige, moderne uitstraling.

Kastdeuren met verticale groeven Moderne witte kastdeuren
Blind Gekocht - Keuken Christine - laminaat in wit & houtkleur

Spatwand met houtlook

In een Japandi interieur is er meestal een houtlook aanwezig en die vind je terug in de spatwand. Uiteraard moet een spatwand tegen een stootje kunnen en daarom werd gekozen voor laminaat met het uitzicht van hout. Dat is onderhoudsvriendelijk en geeft tegelijkertijd een warme toets aan het interieur. Enkele accenten in de vorm van een zwarte spoelbak en een goudkleurige kraan maken het geheel af.

Maatwerk rond pilaar

Om het open karakter in de keuken te behouden, koos de keukenconsultant voor een kookeiland met geïntegreerde dampkap. Maar in de keukenruimte zijn er twee grote uitdagingen: aan de linkerkant van de ruimte staat een pilaar en aan de achterkant van de muur moeten diverse aansluitingen visueel weggewerkt worden. De keukenconsultant tekende een schiereiland dat rond de pilaar doorloopt en eindigt in een ondiepe kast. Dat is alleen mogelijk met precisiewerk dat tot op de millimeter uitgewerkt wordt.

Blind Gekocht - Keuken Christine - witte keuken
Blind Gekocht - Keuken Christine - handige opbergkast keuken

Heel wat werkruimte in de keuken

Christine is er heel gelukkig mee, want als ze achter het kookvuur staat beschikt ze over de nodige werkruimte en kan ze tegelijkertijd een praatje slaan met de gasten in de leefruimte. In de ondiepe kast zet ze bovenaan de glazen en tassen, het onderste gedeelte wordt voorbehouden voor de leidingen die nu volledig uit het zicht verdwenen zijn.

Bekijk de keuken van Lien uit Brugge in Virtual Reality

3d-ontwerp bekijken

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen