Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Keukenmodel Raya mat lak - Dovy Oudenaarde

Ergonomie in je keuken

Werkbladhoogte volgens lichaamslengte

Werkbladhoogte aangepast aan uw lichaamslengte

Om rugpijn of verkrampte spieren te vermijden, moet de hoogte van het keukenwerkblad aangepast zijn aan je lichaamslengte. Daarvoor bestaat een eenvoudige truc. Ga voor het werkblad staan met je armen in een hoek van 90 graden (onderarmen horizontaal boven het werkblad). De afstand tussen de onderarmen en het werkblad van je keuken moet 12 à 15 cm zijn. Let ook op de diepte van het werkblad. Een werkblad van 70 cm diep is handiger dan één van maar 60 cm diep.

Aanbod werkbladen

Weet je nog niet zeker welk werkblad juist bij je past? Of ben je nog op zoek naar een werkblad dat bij je interieur past? Dan kan je meer lezen op de pagina werkbladen. Dovy biedt namelijk werkbladen aan voor elke type keuken. Denk maar aan landelijke keukens, moderne keukens, klassieke keukens, enz...

Keukenmodel Design in frontlaminaat - realisatie klanten Fontaine
Dagelijkse Kost Keuken

Ergonomische keuken in Dagelijkse kost

Ook in Dagelijkse kost merk je dat de keuken ergonomisch ingericht werd omdat de handelingen tijdens tv-opnames snel moeten gaan. Dan begin je natuurlijk met de juiste hoogte van het werkblad. Voor een robuuste look die bij de kaderdeuren past, werd er gekozen voor een werkblad van 8 cm dik. Ook de sokkel werd aangepast zodat het werkblad perfect aansluit op aan de lichaamslengte van Jeroen.