Voor een dagelijkse reiniging volstaat een zachte spons in combinatie met een specifiek reinigingsmiddel (genre Bref). Vingerafdrukken krijg je ook weg met een vochtig microvezeldoekje. Wrijf zo mogelijk altijd in de borstelrichting, dus niet cirkelvormig, en test het reinigingsmiddel indien mogelijk eerst uit op een niet-zichtbare plaats. Gebruik geen sterk agressieve reinigingsmiddelen en schuursponzen, staaldraadborstels of staalwol. Hun achterblijvende sleetstoffen veroorzaken krassen en roest. Ook zeer agressieve scheikundige stoffen zoals cementsluier, borstelreinigers, verfafbijtmiddelen, ontstopper, zilverreiniger, ontwikkel- of fixeerbaden kunnen roestvrij staal aantasten. Indien je werkblad toch met één van deze stoffen in contact is gekomen, spoel het af met overvloedig veel zuiver water en wrijf het goed droog.
Hardnekkige vlekken kan je achteraf verwijderen met roestvrijstaalreiniger. Kalkvlekken verdwijnen met azijnwater (20% azijn, 80% water) ofwel met citroensap en keukenzout die in water zijn opgelost. Voor hardnekkig vuil gebruik je een dik vloeibaar reinigingsmiddel (bijvoorbeeld Cif Cream of Chemico) en een zachte natte spons. Wrijf in de borstelrichting zonder te drukken (!). Spoel na met zuiver water en veeg het werkblad daarna goed droog met een keukenhanddoek of microvezeldoek zodat waterafdrukken en kalk zich niet kunnen hechten.
Roestvrij staal heeft geen absolute krasvastheid. Minimale sporen van gebruik zijn heel natuurlijk. Langzamerhand krijgt het oppervlak een patina dat door regelmatig polijsten almaar ongevoeliger wordt.