Traditioneel vinden in juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 92ste editie toe. Zoals vorig jaar wordt in samenwerking met Stad Roeselare het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je in en rond De Keuken van Roeselare op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten.
Muntplein omgetoverd tot plein van de voeding
Naar aanleiding van de Batjes wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het plein van de voeding’. Je kan er letterlijk komen proeven van Roeselare. Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni kun je er in De Keuken van Roeselare genieten van inspirerende kookdemo's. Buiten staat een grote Proevertjestoog waar je kunt genieten van heerlijke streekproducten en een Giveawaytafel vol met goodies van lokale ondernemers.


Zaterdag - Kookdemo's in De Keuken van Roeselare
Schrijf je in voor de kookdemo's op zaterdag 22 juni
We beginnen met de instagramsensatie Maison Madelise en haar favoriete zomerse hapjes en dips. Daarna is het genieten van de zoute aardappellasagne van REO Veiling huiskok Ellen Vauterin.
Meesterbakker Kris Goegebeur komt in detail uitleggen hoe je witte chocolade pingpong balletjes met gepofte granen maakt.
Peter Van Asbroeck is net zoals vorig jaar ook van de partij om het evenement extra smaak te geven.
Ten slotte sluit Bistro Le Nord de dag af met een gesofisticeerde kookdemo met als ster de Oude Roeselaarse Brokkelkaas.
Bekijk de agenda en schrijf nu inZondag - Kookdemo's in De Keuken van Roeselare
Schrijf je in voor de kookdemo's op zondag 23 juni worden de zintuigen verwend met een reeks heerlijke kookdemo's. Meesterbakker Kris Goegebeur opnieuw van de partij om deze keer zijn 1, 2 , 3 fruittaartjes te demonstreren. Die zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een smaakexplosie die je niet wilt missen.
Daarna neemt Ellen Vauterin, huiskok van REO veiling de fakkel over met haar sublieme tomatenrisotto met scampi.
De dag wordt afgesloten met een spektakel van zoetigheid. Geert Nemegeer van 't Karakske presenteert zijn befaamde zwarte woud-taart. Deze klassieke taart, rijk aan chocolade, kersen en slagroom, is een feest voor iedere zoetekauw en een waardige afsluiter van deze culinaire dag.
Bekijk de agenda en schrijf nu in

De lekkerste proevertjestoog
Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag en zondag van heerlijke streekproducten. Elixir de Roulers en Apiro Maison staan dit jaar paraat om je te laten proeven van een hemels alcoholisch drankje. Glaces Poland geven je de kans om verkoeling te zoeken met een lekker ijsje. Als ijs niet je ding is kun je genieten van hartige droge worstjes (de Driesjes) van Slagerij Dries, heerlijke burgers van Flooh's Burgers of speciale streekkazen van 't Groendal. De zoetekauwen onder ons smullen op zondag van de verrukkelijke chocolade aardbeien van 't Karakske. Voor ieder wat wils!
De giveawaytafel
Hou je klaar voor leuke cadeautjes van lokale smaakmakers.
Met dank aan Mulder Natural Foods, Paulig, Soubry, Tomabel en Zoutman.


De Keuken van Roeselare
In november 2021 werd De Keuken van Roeselare ingehuldigd. Dit is een locatie waar allerhande evenementen rond koken, smaak en voeding gepromoot kunnen worden. Productiehuizen en tv-zenders kunnen de ruimte gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor boekvoorstellingen en topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties. Daarnaast kan je er een kookdemo geven of een exclusieve meeting laten doorgaan. Dit initiatief kwam tot stand door Dovy keukens in samenwerking met vzw Vol-au-Vent en met ondersteuning van Stad Roeselare.