Z-Mastercooks Sylvester Schatteman
Geplaatst op 28 oktober 2019 10:08 in Dovy-nieuws

Groene kool, parmezaanse kaas, eidooierzwam en gebrande ui

Terug van nooit weggeweest, Z-Mastercooks! Tijdens deze tiendelige reeks promoten de beste koks van ons land de Belgische gastronomie en demonstreren ze hun kookkunsten in een Dovy-keuken. Dit is het recept van Sylvester Schatteman.

Z-Mastercooks Sylvester Schatteman

Ingrediënten

  • 1 witte kool, citroenolie en fleur de sel
  • 1l volle melk, 400g gemalen Parmezaanse kaas en 14g kappa
  • 200g eidooierzwam, 1 sjalot en peper, zoet
  • 1kg ui, 1l groenten bouillon, peper en zout citroenrasp

Bereiding

Voor de kool

  • de kool voor 2 à 3u op 250 tot 300°C in de oven garen
  • fijne plakken snijden en marineren met citroenolie en fleur de sel

Crème Parmezaanse kaas

  • alles samen aan de kook brengen, laten opstijven in de koelkast
  • de massa fijn mixen tot een glad geheel

Eidooierzwam

  • de champignons mooi goudgeel bakken in boter, afwerken met fijn gesnipperde sjalot

Bouillon ajuin

  • afwerken met witte beukenzwam, gekonfijte citroenzeste, kruiden uit de moestuin en zoetzure uitjes.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.