X

We gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren, onze website te analyseren, inhoud te personaliseren en gerichte advertenties te tonen.
Wanneer u deze boodschap wegklikt of verder surft zonder een keuze te maken, gaat u impliciet akkoord (meer informatie).

Meer informatie Ik ga akkoord

Enkele onderhoudstips om levenslang te genieten van uw droomkeuken

Onderhoud van keukenapparaten

Vitrokeramische of inductiekookplaat

Gaskookplaat

Oven

Magnetron

Dampkap

Koelkast

Vaatwas

Diepvriezer

Onderhoud van kastdeuren en kasten

Laminaat

Massief hout

Gelakte MDF

Gelakt glas

Corpus (de kast zonder de deuren)

Frontlaminaat

Onderhoud van werkbladen

Laminaat

Composiet

Wat is composiet?

Composiet is een heel dicht, niet-poreus materiaal. Bacteriën en schimmels krijgen daardoor geen kans.

Onderhoud van composiet

Voor het dagelijks onderhoud volstaan een vochtige doek en een neutraal schoonmaakproduct (afwasmiddel bijvoorbeeld) ofwel een oplossing van azijn met water. In de gespecialiseerde handel zijn ook specifieke onderhoudsproducten verkrijgbaar.

Voor een iets intensievere schoonmaakbeurt gebruikt u een sopje van warm water en Cif-cream (wit neutraal), geen gewoon huishoudschuurmiddel en zeker geen product op basis van bleekmiddel.

Wrijf het werkblad schoon met een schone doek en spoel na met voldoende proper warm water. Hardnekkige vlekken verdwijnen meestal als u Cif Cream onverdund aanbrengt op een zachte spons, daarna flink op de vlek veegt, en naspoelt met voldoende proper warm water. Gemorste dranken en/of voedsel moet u zo snel mogelijk weghalen. Eenmaal opgedroogd zijn vooral koffie en thee nog moeilijk te verwijderen.

Producten die na opdrogen hard worden, zoals kauwgom, mosterd en vet, schraapt u eerst weg met behulp van een stompe kunststofschraper. Vervolg met een oplossing van huishoudazijn en water en spoel na met proper water. Gebruik nooit een schuurmiddel. Daarmee kan u de polijstlaag beschadigen en doffe vlekken veroorzaken. Gebruik ook nooit een schuursponsje of staalwol, en evenmin schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten of die een ph-waarde hebben hoger dan 10. Let eveneens op met sommige soorten tabletten voor de vaatwasser, met ovenreinigers of ontstoppers, en met onderhoudsmiddelen op basis van siliconen. Vermijd ook contact met markeer- of drukinkten.

Composiet is ook niet bestand tegen rechtstreeks contact met hete pannen, kookpotten of toestellen. Gebruik daarom altijd een onderzetter. Snij voedingsmiddelen altijd op een snijplank, om metaalsporen van een keukenmes op het blad te vermijden.

Inox

Blauwe hardsteen (arduin)

Keramiek

Volkern

Graniet

Onderhoud van onderdelen

Spoelbak in inox

Spoelbak in graniet

De kraan

Scharnieren, lopers en bewegende delen

Grepen, knoppen

Copyright 2020 © Keukens Dovy nv | BTW: BE0428.003.392 | Industrieweg 5 - 8800 Roeselare | Tel: 051 260 410 | Disclaimer - Cookiebeleid - Privacybeleid - Sitemap | site by plenso