Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Het nieuw samengesteld gezin van Steven en Sofie telt 5 kinderen. Ze wonen in het huis van Steven dat dringend aan renovatie toe is. Maar doordat Steven als militair op elk moment kan opgeroepen worden voor een maandenlange buitenlandse misse durft hij niet aan de renovatiewerken te beginnen. Extreme Makeover Vlaanderen doet daarom beroep op vrijwilligers, familie en vrienden om hun huis een complete make-over te geven waarbij de keuken het hart van de woning wordt.

De onpraktische keuken zorgt voor frustratie bij Sofie

Sofie kookt en bakt graag, maar in de oude keuken was dat een ramp. De oven functioneerde niet naar behoren, er was een chronisch plaatsgebrek en het werkblad was voor haar te laag. Met als gevolg rugpijn tijdens het snijden en wassen van groenten. Dit euvel werd gedeeltelijk opgelost door een hoge tafel toe te voegen in de keuken om groenten te snijden, maar het plaatsgebrek werd hierdoor nog schrijnender. Hoog tijd dus om beroep te doen op een specialist.

Extreme Makeover Zelem - keuken in fjord green met werkblad in marmerstructuur
Extreme Makeover Zelem - keuken in fjord green met werkblad in marmerstructuur

De muur tussen leefruimte en keuken verdwijnt

De keukenconsultant wist onmiddellijk wat hem te doen stond. Een open keuken tekenen met veel opbergmogelijkheden, de hoogte van het werkblad aanpassen voor Sofie en de keuken uitrusten met moderne, performante toestellen. Om meer ruimte te creëren was er maar één oplossing: de muur neerhalen tussen de woonkamer en de keuken.

L-vorm met groot kookeiland

Door het weghalen van de muur kreeg de ruimte een open karakter. De L-vormige keuken werd behouden en uitgebreid met een groot kookeiland waarop Sofie veel werkruimte heeft. Onder het eiland is er ook voldoende opbergruimte. En uiteraard werd de hoogte van het werkblad aangepast aan de grootte van Sofie. Voor een maximaal gebruiksgemak werd de nieuwe oven ingebouwd op werkhoogte.

Extreme Makeover Zelem - keuken in fjord green met werkblad in marmerstructuur
Extreme Makeover Zelem - keuken in fjord green met werkblad in marmerstructuur

Vrolijke kleuren combineren met een warme houttint

De kastdeuren in laminaat werden voorzien van een vrolijke kleur in fjord green. Deze kleur combineert perfect met het kookeiland in donkerbruin laminaat. En om het geheel af te werken, kreeg het werkblad een marmerstructuur. Het gebruik van marmer in de keuken is één van de trends van 2023. Maar dat is niet echt een onderhoudsvriendelijk materiaal en daarom koos Dovy voor een werkblad in laminaat met marmerstructuur. Zo is de keuken op-en-top hip maar blijft hij makkelijk te onderhouden.

Veel opbergruimte

Een groot gezin heeft nood aan een ruime koelkast en veel opbergruimte. Dat is hier zeker het geval. Dovy zorgde voor een Amerikaanse koelkast, onderkasten met potten- en pannenladen, binnenladen voor het bestek en kasten met legplanken onder het eiland. Dankzij de kookplaat met geïntegreerde dampkap wordt het open gevoel in de keuken nog versterkt.

Steven is tevreden en Sofie is uiterst opgetogen over het resultaat: ”Eindelijk een keuken waarin ik iets kan doen en met een werkblad op mijn hoogte!”

Extreme Makeover Zelem - keuken in fjord green met werkblad in marmerstructuur

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen