Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De woning van Anouchka was veel te klein om er te wonen met haar zeven zonen. Het team van Extreme Makeover besloot om letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen te steken. Samen zorgden ze ervoor dat de oude woning in Moerbeke-Waas gesloopt werd en vervangen door een nieuwbouw in houtskeletbouw. Dat betekent veel mogelijkheden voor de keukenconsultant van Dovy om een heel ruime keuken te creëren voor het gezin. De zwart-wit combinatie met houtaccenten is zeer geslaagd zorgt voor een gezellige toets.

Van een piepkleine enkelwandige keuken naar een ruime parallelkeuken met groot eiland

Een kleine koelkast, kookplaat en spoelbak met daarboven een drietal opbergkastjes. Dat was jarenlang het decor in de keuken van Anouchka en haar zeven zonen. De keuken stond dag na dag propvol omdat er gewoon veel te weinig plaats was voor een gezin van acht.

De keukenconsultant van Dovy kreeg carte blanche om de keuken te ontwerpen voor de nieuwe woning. Hij vulde de ruimte met een grote parallelkeuken en een kook- en afwaseiland. Beide kastenwanden kregen een aparte functie: een wand voor het warm- en koelgedeelte en een wand voor het was- en poetsgedeelte.

Extreme Makeover Moerbeke Waas
Extreme Makeover Moerbeke Waas

Warmen en koelen

Met een inhoud van meer dan 600 liter is deze grote Amerikaanse koelkast meer dan welkom in het achtkoppig gezin van Anouchka. Net naast de koelkast integreerde de keukenconsultant een uittrekbare apothekerskast. Dat is praktisch want zo heeft Anouchka een overzicht van alle droge voeding. De microgolf en oven bevinden zich onder elkaar in een kolomkast, onmiddellijk in de buurt van de kookplaat. Dat scheelt alvast wat heen-en-weer-geloop.

Wassen en poetsen

Aan de andere kant van de keuken bevindt zich een lange wand vol gerieflijke kasten tot aan het plafond. Zo is er een aparte kast om de wasmachine en droogkast boven elkaar te plaatsen. In de handige borstelkast ernaast plaatst Anouchka alle poetsgerief op de rekken. Heel veel opbergmogelijkheden dus in deze hoge, praktische kastenwand.

Extreme Makeover Moerbeke Waas
Extreme Makeover Moerbeke Waas

Koken en afwassen

Aan het meterslange eiland kan er afgewassen en gekookt worden. Om de openheid in de keuken te garanderen koos de keukenconsultant resoluut voor een inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap. Daaronder zijn er 2 brede laden om de potten en pannen op te bergen. Een vaatwasser is een absolute noodzaak voor zo’n groot gezin. Hij bevindt zich onder het werkblad van het eiland, tussen de pottenladen en de spoeltafel.

Gitzwart in combinatie met een houtlook

Alle kasten zijn uitgevoerd in zwart laminaat met een Topmatt finishing. Deze afwerking zorgt ervoor dat het laminaat fluweelzacht aanvoelt, makkelijk te reinigen is en een extreem matte look heeft. Vingervlekken zijn er nauwelijks op te zien en dat geeft je keuken nét dat tikkeltje meer.

Om het kookeiland een warme toets te geven, koos de keukenconsultant voor kastdeuren in laminaat met de look van eik natuur. De zachte, licht gespikkelde tint van het crèmekleurig werkblad in composiet past er perfect bij. Het gezin van Anoushka is in de wolken met hun nieuwe keuken.

Extreme Makeover Moerbeke Waas

Deze keuken in virtual reality

Bekijk deze keuken in 360°

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen