Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

‘Verbouw een huis en win een thuis’. Harry en Jerina hebben de slogan van het TV-programma ‘Huis Gemaakt’ bij VTM wel heel letterlijk opgevat. Ze verbouwden de oude burgerwoning in Kortrijk volledig en maakten er een gezellige thuis van. Ze gaan er volledig voor en willen kost wat kost hun droomwoning in de wacht slepen.

Bekijk hieronder de keuken uit Huis Gemaakt voor en na.

Na Voor

De oude keuken wordt afgebroken

Het pand dat verbouwd wordt in Kortrijk is een oude burgerwoning uit de periode na de tweede wereldoorlog. Het was een grote tegenslag voor Harry en Jerina toen ze ontdekten dat er in de tussenmuren asbest aangetroffen werd. Dat moest eerst zorgvuldig verwijderd worden alvorens ze aan de grote sloopwerken konden beginnen. De oude keuken – als je al kan spreken van een keuken – bestond uit 2 onderkastjes met laden en een waterpomp. Tijd dus voor Harry en Jerina om er de sloophamer in te zetten en de keukenruimte te vergroten. Het koppel koos voor een nieuwe keuken in 4 delen die samen één mooi geheel vormen.

Huis Gemaakt VTM tv programma Kortrijk voor en na
Huis Gemaakt VTM tv programma Kortrijk voor en na

Centraal kookgedeelte met veel opbergruimte

In de ruime keuken staat het kookgedeelte pal in het midden van de keuken opgesteld, met zicht op de tuin. Dat zorgt voor gezelligheid en een knusse sfeer. Vrienden en familie kunnen meekijken als Harry of Jerina in de potten staan te roeren. Onder het gaskookvuur werden 3 laden voorzien: in de bovenste lade zit het bestek en klein kookgerief, de twee onderste laden zijn bestemd voor potten en pannen. In de smalle onderkast, rechts van het kookvuur, is een handig uittrekbaar flessenrek voorzien. Dat is ideaal om bijvoorbeeld olie of azijn in te plaatsen zodat de flessen mooi rechtop blijven staan. Ook de kastruimte in de hoek werd optimaal benut dankzij de draaimand in de hoekkast.

Kastenwand met inbouwtoestellen

Alle muren, kanten en hoekjes werden zeer efficiënt benut. Tegen de wand, net naast de trap, bevinden zich de keukentoestellen. De combi-stoomoven en microgolfoven zijn handig ingebouwd op werkhoogte in een hoge kastenwand die bijna tot aan het plafond reikt. Op die manier is er boven, onder en naast de inbouwtoestellen nog extra kastruimte beschikbaar.

Huis Gemaakt VTM tv programma Kortrijk voor en na
Huis Gemaakt VTM tv programma Kortrijk

Kastenwand met spoelgedeelte en meerdere open regalen

De open regalen in de lange kastenwand zorgen voor een speels effect en maken het geheel luchtig. Voorzie ze van enkele decoratieve elementen, plantjes, kruidenpotjes of zet er de kookboeken op en de keuken wordt meteen een leefkeuken. De muurbanken zijn vervaardigd uit laminaat in de kleur roodbruin. Ze zorgen voor een subtiel en warm accent.

De crèmekleurigekastdeuren in laminaat openen makkelijk dankzij de bijpassende subtiele deurknop en ze gaan zachtjes dicht dankzij het Blumotion systeem.

Huis Gemaakt VTM tv programma Kortrijk voor en na

Unieke tekening in het werkblad uit natuursteen

Harry en Jerina vielen als een (graniet)blok voor een natuursteen in crèmekleur met een rode ondertoon. De steen heeft een specifieke tekening maar past mooi bij de kastdeuren en spatwand in dezelfde tinten. Het werkblad werd gepolijst waardoor het minder poreus is en dus minder vlekgevoelig.

Zitgelegenheid aan het keukeneiland en aan de ruime keukentafel

In de nieuwe keuken van Harry en Jerina zijn er genoeg zitmogelijkheden. Voor een snelle hap of een koffietje zitten ze gezellig samen aan het kookeiland. Is er meer volk aanwezig? Dan gebruiken ze de eettafel in de hoek. Keuze en ruimte in overvloed in deze 4-delige leefkeuken.

Huis Gemaakt VTM tv programma Kortrijk voor en na

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen