Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
De kwaliteiten van laminaat
Geplaatst op 27 oktober 2021 14:24 in Dovy-nieuws

Je hebt vast en zeker al gehoord van laminaat om keukenkasten af te werken. Maar binnen het gamma van laminaat zijn er – naast een immense variëteit aan kleuren en motieven – ook verschillende afwerkingen mogelijk en dat maakt jouw keuken in laminaat nu juist zo uniek. Wist je dat het laminaat dat Dovy gebruikt een antibacterieel oppervlak heeft? Of dat er laminaat op de markt is met een matte toplaag en anti-fingerprint eigenschap? Je hebt waarschijnlijk al de term ‘kerngekleurd frontlaminaat’ horen vallen, maar wat is dat nu eigenlijk? De antwoorden op al je vragen lees je hier.

Kwaliteit van laminaat

Laminaat

Voor de afwerking van de kasten gebruikt Dovy steeds de beste kwaliteit van materialen. Dat start al bij de keuze van de meubelpanelen. Die hebben een densiteit van 740 kg/m3, de hoogste densiteit die er op de markt beschikbaar is. Dan wordt elk meubelpaneel rondom rond verstevigd met een laag laminaat van 0,8 mm dik. Dat maakt je kastdeuren en legplanken stootvast en bestand tegen water en warmte. En aangezien we 10 jaar garantie geven op je keukenmeubelen, gebruiken we steevast het sterke laminaat omdat dit niet loskomt en zijn kleur behoudt.

Glanzend laminaat

De binnenkant van de kasten wordt altijd afgewerkt met glanzend laminaat en daardoor zijn de kasten binnenin heel makkelijk te onderhouden. De legplanken zijn ook hierdoor redelijk stoot- en krasvast en dus prima bestand tegen veelvuldig potten en pannen uit de kast halen.

Glanzend laminaat
Blind Gekocht Kortrijk - D2

Frontlaminaat

Bij frontlaminaat zit de afboording van de kastdeuren tussen de laminaatlagen aan de voor- en achterzijde. Het fijne donkere lijntje – hét kenmerk van oerdegelijk laminaat – is er nog wel, maar het is niet zichtbaar als je de kastdeuren frontaal bekijkt.

Kerngekleurd frontlaminaat

Bij de speciale uitvoering van kerngekleurd frontlaminaat wordt het laminaat in de massa gekleurd. Daardoor is het fijne donkere lijntje helemaal niet meer te zien, niet frontaal en ook niet van opzij. Dat geeft de keuken een zeer strak design en een architecturale look.

Blind Gekocht seizoen 2 - Kortrijk - Dovy Keukens
Moderne witte keuken in blinkend frontlaminaat - Model Design

Glanzend kerngekleurd frontlaminaat

Met glanzend kerngekleurd frontlaminaat gaat Dovy nog een stapje verder in het gamma. De kwaliteitsvolle uitvoering van kerngekleurd frontlaminaat krijgt een glanzende afwerking voor een schitterend effect.

Kastdeuren in 22 mm dikte

Kastdeuren die afgewerkt zijn met laminaat, hebben over het algemeen een dikte van 20 mm. Dat is al een stevige constructie. Al jarenlang hanteert Dovy deze dikte omdat we uit ervaring weten dat keukenkasten die op die manier gemaakt worden, stevig en robuust zijn.

Op vraag van de klanten ontwikkelde Dovy kastdeuren in 22 mm dikte. Het uitzicht van een keuken met kastdeuren van 22 mm dik is veel robuuster. Jouw keuken ziet er niet alleen heel stevig uit, hij is het ook werkelijk! En dikkere, zwaardere kastdeuren vragen nog steviger scharnieren van Blum en een steviger afwerking. Goed voor jarenlang keukenplezier.

Exclusief: kastdeuren in 24 mm dikte
Huis Gemaakt VTM tv programma Kortrijk voor en na

PerfectSense Topmatt laminaat

Wrijf eens over een werkblad of kastdeur in Perfect Sense Topmatt laminaat en je krijgt direct een warm gevoel vanbinnen. Het voelt aan als fluweel. Streelzacht dus.Maar laat je niet misleiden. Het PerfectSense Topmatt laminaat overtuigt door zijn hoge slijt-, stoot- en krasvastheid en is daarom ideaal voor intensief gebruikteoppervlakken. De kern is een decoratief laminaat op basis van verhardbare harsen waarvan de bovenste laag via een bijzonder productieproces gelakt is en nadien gehard met een elektronenstraal. Keihard dus.Ben je bang dat je veel vingerafdrukken zal zien als je kiest voor een zwarte keuken met dito werkblad? Geennood! Het PerfectSense Topmatt laminaat heeft een anti-fingerprint eigenschap waardoor je geen vingerafdrukken ziet. Handig! En als je weet dat laminaat ook makkelijk te reinigen is, dan is dit helemaal top(matt).

Laminaat met antibacterieel oppervlak

Op laminaat met een antibacterieel oppervlak worden bacteriën en kiemen binnen 24 uur met 99,9% gereduceerd en wordt de vermenigvuldiging ervan voorkomen. Ideaal dus voor toepassingen met bepaalde hygiënenormen, zoals bijvoorbeeld jouw werkblad in de keuken.De gecertificeerde antibacteriële eigenschap van het oppervlak is onafhankelijk van decor en textuur. Een spiegelglad wit werkblad in laminaat in je keuken heeft dezelfde antibacteriële eigenschap als een werkblad in laminaat met ruwere houtprint. Dat maakt geen verschil. Je kiest en combineert dus naar hartenlust het werkblad in laminaat dat het best past qua decor en textuur bij jouw persoonlijke voorkeur en wensen. Een antibacterieel oppervlak helpt je bij de dagdagelijkse hygiëne maar vervangt het schoonmaken of desinfecteren niet. Reinig daarom regelmatig je werkblad met een vochtige doek, een beetje afwasmiddel en wrijf goed droog. Zo geniet je jarenlang van je werkblad.

Blind Gekocht keuken Blankenberge
Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.