Traditioneel vinden in juni de Batjes plaats in Roeselare. Dit jaar zijn die aan hun 93ste editie toe. Zoals vorig jaar wordt in samenwerking met Stad Roeselare het Muntplein omgetoverd tot ‘Het smakelijkste plein #VANRSL'. Zo zul je in en rond De Keuken van Roeselare op zaterdag 28 juni en zondag 29 juni kunnen genieten van heerlijke streekproducten en inspirerende kookdemo's door bekende én onbekende gezichten.
Muntplein omgetoverd tot plein van de voeding
Naar aanleiding van de Batjes wordt het Muntplein omgetoverd tot ‘Het plein van de voeding’. Je kan er letterlijk komen proeven van Roeselare. Op 28 juni en 29 juni kun je er in De Keuken van Roeselare genieten van inspirerende kookdemo's. Buiten staat een grote Proevertjestoog waar je kunt genieten van heerlijke streekproducten en een Giveawaytafel vol met goodies van lokale ondernemers.


Kookdemo's op zaterdag 28 juni
- 11:00 Ellen Vauterin
Smaak en kleur volgens het seizoen - 14:30 Kris Goegebeur
Rodenbach bier & tartelette - 15:00 Bistro Le Nord
Kabeljauw in hoisinsaus - 16:00 Peter Van Asbroeck
Heerlijke macaroni - 16:30 El Grecco
Yuvetsi, traditioneel Grieks stoofgerecht - Doorlopend
BBQ demo’s door Jens Zutterman op de Big Green Egg en Plancha
Kookdemo's op zondag 29 juni
- 14:30 Peter Desmedt
Diverse gerechten in de Thermomix met Santa Maria kruiden - 14:30 Ellen Vauterin
Smaak en kleur volgens het seizoen - 16:00 Kris Goegebeur
Rodenbach bier in een tiktok tablet en een afternoon tea tartelette - 16:30 Karakske
Taart van karamelchocolademousse met frambozen crémeux - Doorlopend
BBQ demo’s door Jens Zutterman op de Big Green Egg en Plancha


De lekkerste proevertjestoog
Laat je smaakpapillen verwennen op de proevertjestoog en geniet op zaterdag & zondag van lokale Roeselaarse specialiteiten. Met verschillende partners die hun producten aanbieden is er voor ieder wat wils!
De giveawaytafel
Hou je klaar voor leuke cadeautjes van lokale smaakmakers.
Met dank aan Mulder Natural Foods, Paulig, Soubry en Zoutman.


De Keuken van Roeselare
In november 2021 werd De Keuken van Roeselare ingehuldigd. Dit is een locatie waar allerhande evenementen rond koken, smaak en voeding gepromoot kunnen worden. Productiehuizen en tv-zenders kunnen de ruimte gebruiken als opnamestudio, uitgeverijen kunnen er terecht voor boekvoorstellingen en topchefs kunnen er experimenteren met nieuwe creaties. Daarnaast kan je er een kookdemo geven of een exclusieve meeting laten doorgaan. Dit initiatief kwam tot stand door Dovy keukens in samenwerking met vzw Vol-au-Vent en met ondersteuning van Stad Roeselare.