Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
keuken dagelijkse kost jeroen meus vrt vrt1
Geplaatst op 22 augustus 2023 15:00 in Dovy-nieuws

Vanaf 4 september zal je merken dat Jeroen Meus kookt in een nieuwe keuken, een Dovy-keuken!

Jeroen wou een keuken die openheid, gezelligheid, een huiselijke sfeer en warmte uitstraalde. Daarnaast moest hij praktisch ingericht zijn, diepte vertonen en een groot werkvlak bevatten. Dovy ging aan de slag met deze informatie en het eerste voorstel lag direct al in lijn van de verwachting.

Jeroen kiest voor authenticiteit en gebruiksgemak in zijn nieuwe keuken

Keuken Dagelijkse Kost

Nagenoeg dezelfde opstelling als voordien

In de keuken hou je best rekening met de keukendriehoek. Die wordt bepaald door de plaats van de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Samen vormen ze de werkdriehoek. Die zorgt voor ergonomie en gebruiksvriendelijkheid en dat is heel belangrijk tijdens het koken. Hoe beter de indeling, hoe minder loopafstanden je moet afleggen en hoe sneller en nauwkeuriger je kan werken.

In de keuken van Jeroen Meus komt daarbij nog een extra factor kijken: de plaats die nodig is om alles goed te filmen en zijn handelingen perfect in beeld te brengen. Daarom werd min of meer dezelfde opstelling gehanteerd als in de vorige keuken.

Natuurlijke materialen en zachte kleuren

Na een bezoek aan de Dovy-fabriek was Jeroen overtuigd van zijn keuze voor een keuken in massieve eik in een natuurlijke houtkleur. Voor de kastdeuren koos hij een stevige kaderdeur. En die robuustheid moest ook weerspiegelen in de dikte van het werkblad in composiet. Om de openheid te bewaren, opteerde Jeroen voor schappen en open regalen. Dat is makkelijk want zo ziet hij direct waar de pannen, potten en schotels zich bevinden en… ze staan onmiddellijk voor het grijpen.

Keuken Dagelijkse Kost
Keuken Dagelijkse Kost

Gebruiksgemak telt

Jeroen koos niet alleen voor een authentieke keuken die veel sfeer en gezelligheid uitstraalt, het gebruiksgemak telt voor hem ook mee. Daarom werd de hoogte van het werkblad aangepast aan zijn grootte. De achterzijde van het kookeiland kreeg een praktische indeling met aan beide zijden een besteklade en 2 pottenladen eronder, onderbroken door een kast met ruime afvalemmers. Voor gerechten die lang moeten sudderen, werd een tweede kookfornuis geïnstalleerd zodat de opnames kunnen verdergaan op het eerste kookfornuis. Een Quooker-kraan op het eiland is handig om direct kokend water bij de hand te hebben en een extra heteluchtoven en stoomoven komen ook altijd van pas.

Meer van deze keuken?

Bekijk het volledige overzicht van de keuken uit Dagelijkse Kost.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.