Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Drie jaar samenwonen op een appartement met een totale oppervlakte van slechts 42m2, zonder slaapkamer. Dat zorgt bij iedereen voor frustraties. Zo ook bij Ann-Sophie (24) en Maxim (30). Het koppel was dus dringend op zoek naar een ruimere woning en daarom schreven ze zich in voor deelname aan het derde seizoen van ‘Blind Gekocht’. Maar… is dat wel de juiste beslissing geweest? En wat met de financiën? De twijfel slaat toe en de schrik voor verkeerde financiële beslissingen zit er bij het koppel diep in. Maar na het betreden van hun nieuwe woning verdwijnen alle twijfels als sneeuw voor de zon. Ze zijn supergelukkig en al zeker met hun Dovy-keuken als blikvanger in hun droomhuis.
Bekijk hieronder de keuken uit Blind Gekocht voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht - Ann Sophie - Blankenberge

Een huis aan ’t zeetje

Ann-Sophie en Maxim hadden een wel zeer specifieke locatie in hun hoofd voor hun toekomstige woning: in Blankenberge, links van het station. De zoektocht van Béa naar hun droomwoning was dus uiterst beperkt. Toch slaagde ze erin om een rijwoning op de kop te tikken die de verwachtingen van het koppel overschreed. Het herenhuis biedt een zee van ruimte en Ann-Sophie droomde al van een keukeneiland. Maar dat was niet mogelijk op de plaats waar initieel de keuken stond. Dus besloot de interieurarchitect om de keuken te verplaatsen naar het midden van de woning.

De keuken als centraal punt in huis

Als je het huis binnenstapt en de deur naar de woonkamer opent, dan kom je onmiddellijk in de impressionante keuken terecht. De keuken staat hier letterlijk en figuurlijk in het middelpunt van de belangstelling. Hij is centraal geplaatst tussen de eetkamer en het salon. Dat is handig als je rustig TV zit te kijken en je hebt iets nodig uit de koelkast, dan is die heel dichtbij want je hoeft niet eerst door de eetkamer te lopen. Ook handig als je thuiskomt met je handen vol boodschappentassen want dan kun je de etenswaren onmiddellijk in de keuken opbergen.

Blind gekocht zwarte keuken met keukeneiland .jpg
Blind Gekocht keuken Blankenberge

Kastenwand en eiland in zwart laminaat

Interieurarchitect Kelly koos voor een moderne, strakke keuken. De zwarte keukenkasten en het zwarte eiland springen direct in het oog. Voor een makkelijk onderhoud kregen de kastdeuren een afwerking met PerfectSence Topmatt waardoor vingervlekken geen kans krijgen om zich te hechten. Op het eiland vormen de zwarte spoelbak met zwarte kraan één mooi geheel omdat de kleuren perfect op elkaar afgestemd zijn.

Combinatie met een warme houttoets

Om het geheel op te fleuren, kreeg de zwarte keukenwand gezelschap van een dampkapconstructie en werkblad in laminaat met een warme houtkleur. Dat zorgt voor een gezellige toets in de keuken. De dampkap zelf is mooi weggewerkt in de constructie. Zo komt het accent nog meer te liggen op het warme laminaat in houtkleur.

Blind Gekocht keuken Blankenberge
Blind Gekocht keuken Blankenberge

Mooie uitlijning

In de keuken van Ann-Sophie en Maxim is er zowel aandacht voor gebruiksgemak en comfort als voor stijl en vormgeving. De oven en microgolfoven bevinden zich boven elkaar, maar wel op werkhoogte. Zo is het makkelijk om een hete schotel uit te halen zonder hoog te moeten reiken. En heb je ook gemerkt dat de hoogte van beide keukentoestellen mooi samenvalt met de uitlijning van de muurbankjes? Daar is dus goed over nagedacht want het oog wil ook wat.

Praktische opstelling

Onder het kookgedeelte bevinden zich 2 onderkasten, elk met een dubbele pottenlade en waarvan één met een binnenlade voor het bestek. Zo worden de potten en pannen overzichtelijk opgeborgen en van elkaar gescheiden in verschillende laden. Aan het keukeneiland werd ook een zitgedeelte voorzien om daar ’s morgens een eerste koffietje te drinken en de krant door te nemen.

Blind gekocht_Blankenberge_NA_WEB_1200x1000-_16.jpg

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen