Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De nieuwe keuken van tv-personages Mathias en Vanessa in Familie is heel ruim en optimaal ingedeeld in 4 delen: een gezellige koffiecorner, een wand met hoge voorraadkasten, een apart gedeelte om te koelen en warmen én een heel ruim kook- en afwaseiland. Dankzij de uniformiteit in kleur en materiaalkeuze vormen de 4 afzonderlijke delen samen één mooi geheel. Een geslaagde realisatie van Dovy Keukens.

Keuken Mathias uit Familie

Stevig kerngekleurd laminaat

De 4 delen van de keuken zijn vervaardigd in laminaat dat tot in de kern gekleurd is. De kastdeuren kunnen dus tegen een stootje en dat is nodig met kleine kinderen in huis. De binnenkant van de kasten is uitgevoerd in glanzend laminaat en dat is heel makkelijk in het onderhoud. Voor een gezellige, warme toets koos het productiehuis voor laminaat in taupekleur in combinatie met een linnengrijze binnenkant. Het werkblad is in keramiek met bijna diezelfde taupekleurige marmerstructuur. Laten we de keuken van het tv-koppel even in detail bekijken.

Gezellig koffie- en theehoekje

Aan de linkerkant zien we een gezellig koffie- of theehoekje met een dubbele kast eronder. Handig voor het opbergen van de koffiepads, filters, suiker, theezakjes en alle benodigdheden. Erboven werden 3 legplanken geïnstalleerd om wat decoratie of foto’s op de plaatsen. Dat maakt het koffiehoekje extra gezellig, zeker met de ingefreesde led-verlichting onder de muurbanken.

Keuken Mathias uit Familie
Keuken Mathias uit Familie

Hoge voorraadkasten

De hoge kasten naast het raam bieden heel veel opbergruimte. Om het geheel luchtig te houden, koos het productiehuis ervoor om enkele open regalen te voorzien tussen beide voorraadkasten. Op die manier toont de wand ruimer en opener.

De ruimte onder het raam werd eveneens benut door links en rechts een smalle kast te installeren en daartussen de wijnkoeler. Dat zorgt alweer voor extra werkblad onder het raam.

Koelen en warmen

In de kastenwand net achter het eiland bevinden zich links de koelkast, in het midden de oven en microgolfoven en rechts een handige apotherskast. Dat is een hoge, smalle kast die slechts 30 cm breedte in beslag neemt. Je kan je voorraad tot bovenaan stapelen en een bijkomend voordeel is dat zo’n kast heel overzichtelijk is want de inhoud is langs weerszijden zichtbaar.

Boven de oven en microgolfoven werden ook hier nissen voorzien om de kastenwand een open karakter te geven.

Keuken Mathias uit Familie
Keuken Mathias uit Familie

Ruim kook- en afwaseiland

Het groot kook- en afwaseiland is de kers op de taart in de keuken van Mathias en Vanessa. Zo’n ruim eiland is makkelijk om aan de ene kant te koken en af te wassen en aan de andere kant gezellig samen te zitten met de familie.

Hun keukeneiland heeft rondom kastruimte. Onder het kookvuur is er een bestek-, pannen- en pottenlade met de vaatwasser ernaast. De voorzijde van het eiland is volledig uitgerust met kasten waar Vanessa het dagelijks servies kan opbergen. Dat is makkelijk om in een oogwenk de tafel de dekken. Heel origineel is dat de spoeltafel zich aan de korte zijde van het eiland bevindt, uiteraard ook hier met de nodige kastruimte eronder. Zo is elk hoekje optimaal benut.

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan. Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen