Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De nieuwe keuken van Jean Pierre en Sharon kwam tot stand door het slopen van muren, het dichtmaken van een klein raam en het plaatsen van een nieuw groot raam. Zo ontstond er een ruime, moderne keuken met een gezellig eiland en een complete kastenwand in L-vorm. Enkele opvallende details maken het geheel af. Maar wat vooral primeert in hun keuken, is functionaliteit.

Na Voor

Eén droom

Toen Jean Pierre en Sharon hun huis kochten, barstten ze van de renovatieplannen, waaronder een moderne keuken met een eiland. Maar het leven nam een andere wending. Jean Pierre werd ziek, waardoor hun plannen abrupt tot stilstand kwamen. Hun droom leek ver weg, maar soms komt er hulp uit onverwachte hoek. Het koppel kreeg de verrassing van hun leven toen ze, dankzij Extreme Makeover, hun nieuwe Dovy-keuken ontdekten.

Twee muren slopen

De eerste stap naar het verwezenlijken van hun keukendroom was het wegnemen van beperkingen. Letterlijk dan. Hun oude keuken was veel te klein en niet functioneel. Twee muren beperkten de ruimte en daarom werden ze gesloopt. Hierdoor ontstond een gevoel van vrijheid en openheid. Het bestaande raam werd dichtgemaakt om plaats te maken voor een kookplaat met geïntegreerde dampkap tegen de muur. Een nieuw groot raam werd geplaatst tegenover het eiland, zodat het koppel tijdens het afwassen naar buiten kan kijken.

Extreme Makeover Opoeteren - witte keuken met houtkleur en voldoende bergruimte
Extreme Makeover Opoeteren - witte keuken met houtkleur en voldoende bergruimte

Drie tinten laminaat

Bij het ontwerpen van de keuken heeft de keukenconsultant niet alleen gelet op functionaliteit, maar ook op esthetiek. Want het oog wil ook wat. Het witte laminaat voor de kasten van het eiland geeft de ruimte een frisse en moderne uitstraling. Het laminaat in eik natuur voegt een vleugje warmte en authenticiteit toe aan de keuken. De kers op de taart is het werkblad met zijn opvallende marmerstructuur. Maar laat je niet misleiden. Het is ook laminaat. Het heeft niet alleen een prachtige look, maar is ook nog eens makkelijk in het onderhoud.

Keukeneiland met zicht naar buiten

Het keukeneiland is een absolute blikvanger. Het fungeert als centrale hub waar Jean Pierre en Sharon eten voorbereiden, groenten spoelen en snijden, een kleine afwas doen, bijpraten of van een aperitiefje genieten met de gasten die aan het eiland zitten. Dat kan allemaal met zicht naar buiten. Onder het werkblad bevinden zich diverse laden voor het opbergen van klein keukengerief, een kast met legplanken voor de kommen en schotels en aan de rechterkant de vaatwasser.

Extreme Makeover Opoeteren - witte keuken met houtkleur en voldoende bergruimte
Extreme Makeover Opoeteren - witte keuken met houtkleur en voldoende bergruimte

Kastenwand met apothekerskast

Door het slopen van de muren is er veel meer ruimte bijgekomen. Die ruimte wordt nu benut als een volledige kastenwand in L-vorm. Hier vinden we twee ovens boven elkaar, strategisch op werkhoogte geplaatst voor het ultieme kookgemak. Naast de ovens prijkt een handige apothekerskast. Ze is volledig uittrekbaar en neemt slechts 30 cm in beslag. Je kan de producten tot bovenaan stapelen en ze is heel overzichtelijk want de inhoud is langs weerszijden zichtbaar.

Details maken het verschil

De kasten zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Subtiele bronskleurige handgreepjes voegen een vleugje elegantie toe aan de kastdeuren. Tegen de muur bevinden zich twee legplanken, vervaardigd in hetzelfde laminaat in de warme kleur eik natuur. Hier plaatst het koppel enkele decoratieve spullen en ook een kookboek vindt er af en toe zijn plaats.

Extreme Makeover Opoeteren - witte keuken met houtkleur en voldoende bergruimte

De nieuwe keuken van Jean Pierre en Sharon betekent voor hen meer dan alleen maar een kookruimte. Het is een symbool van hoop, veerkracht en de kracht om, ondanks tegenslagen in het leven, hun dromen waar te maken.

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen