Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

De zoektocht naar een nieuwe hoeve is voor Thomas en Sofie een ware calvarietocht. Tot ze op een dag de perfecte woning vinden maar die net aan hun neus zien voorbijgaan. Sindsdien evenaart niets dat ideaalbeeld van Sofie. Dus moet hun deelname aan ‘Blind Gekocht’ uitkomst bieden. Het creatief koppel wil bij voorkeur wonen in de landelijke omgeving ten westen van Sint-Truiden en in een woning met een uitgesproken creatief en kleurrijk karakter. En dat aspect komt volop tot uiting in hun keuken.

Bekijk de keuken uit Blind Gekocht hieronder in voor en na.

Na Voor
Blind Gekocht Sint Truiden keuken Dovy

Keukenopstelling 90° gedraaid

In de landelijke omgeving van Sint-Truiden kocht Béa een woning voor Thomas en Sofie. De opstelling van de oude keuken stond haaks gericht ten opzichte van de tuin. Interieurarchitect Bart vond dat het beter kon en besloot om de keukenopstelling 90° te draaien zodat Sofie tijdens het koken een mooi zicht heeft op de tuin via de tuinkamer.

De nieuwe keuken werd in het hart van de woning geplaatst. Aan de ene kant is er de eet- en zithoek, aan de andere kant de tuinkamer die gebruikt wordt als speel- en leeshoek.

Een eclectisch interieur: de kunst van het combineren

In een eclectisch interieur worden oude en nieuwe elementen met elkaar gecombineerd, oude en nieuwe stijlen door elkaar gehaald. De eclectische stijl geeft pit aan je woning, dat is zeker. Het combineert het beste van twee of meerdere stijlen. Om het interieur een persoonlijke toets te geven worden er vaak accessoires en meubelstukken met elkaar gecombineerd omdat ze elk op zich een verhaal te vertellen hebben. Bijvoorbeeld een souvenir van een verre reis, een meubelstuk van je grootouders of een schilderij dat een vriend voor jou geschilderd heeft.

Blind Gekocht Seizoen 3 Sint Truiden keuken
Blind Gekocht Sint Truiden keuken Dovy

Een keuken in abrikooskleur met muntgroene en goudkleurige accenten

Interieurarchitect Bart koos voor een heel aparte keuken in abrikooskleurig laminaat. Deze kleur past perfect in een creatief, eclectisch interieur. En voor Thomas en Sofie mocht hun keuken zelfs een uitgesproken karakter krijgen, dus deed interieurarchitect Bart er nog een schepje bovenop. Hij koos voor goudkleurige trekkers op de kastdeuren en liet die goudkleur terugkomen in de kraan en de verlichtingselementen.

Groen en roze zijn niet direct kleuren die je zou bij elkaar zetten, maar geef toe, de felgroene vrijstaande koelkast neemt een prominente plaats in naast de oven en microgolf in de roze verlaagde kolomkast.

Om het geheel niet overheersend te maken werd gekozen voor een kookeiland in wit kerngekleurd frontlaminaat. Het staat perfect op de roze vloer en de retro groene barkrukken maken het plaatje compleet.

Blind Gekocht Sint Truiden keuken Dovy

Aandacht voor kwaliteit in de keuken

Niet alleen de uitgesproken kleurkeuze valt op in deze keuken. Ook de kwaliteit verdient de nodige aandacht. De binnenkant van de kasten is afgewerkt met glanzend laminaat. Dat is makkelijk om de keuken binnenin te poetsen en prima bestand tegen veelvuldig potten en pannen uit de kast halen. Ook de keukenkasten én het werkblad zijn vervaardigd uit laminaat. Oerdegelijk, sterk en onderhoudsvriendelijk dus. Wist je trouwens dat laminaat beschikt over een antibacteriële eigenschap? Door het hygiënisch gesloten oppervlak worden bacteriën en kiemen binnen 24 uren met 99,9% gereduceerd. Een antibacterieel oppervlak helpt bij de dagdagelijkse hygiëne in de keuken maar vervangt het reinigen of desinfecteren niet. Dat moet Sofie nog zelf doen. Of laat ze dat karweitje liever aan Thomas over?

Aandacht voor ergonomie in de keuken

Om het gebruiksgemak in de keuken te verhogen werden de keukentoestellen binnen handbereik geplaatst in een verlaagde kolomkast. Eronder is nog plaats voor een hoge lade om de ovenschotels weg te bergen. Ook de onderkasten kregen een nette verdeling in vier gelijke laden. Als je de lade opentrekt, dan verschijnt er nog een binnenlade. Die kan gebruikt worden voor het opbergen van het bestek of ze kan ook ingericht worden als ondiepe lade voor klein keukengerief, snijplanken of dessertborden bijvoorbeeld. Het keukeneiland kreeg dezelfde mooie verdeling in 4 gelijke laden, bestemd voor potten en pannen.

Als de valdeur onder de spoelbak openklapt, kan Sofie makkelijk wat afwasproduct uitnemen en direct een kleine afwas starten. In de ruimte onder de valdeur is een vernuftig systeem voorzien om keukenafval direct te kunnen sorteren. Handig en makkelijk.

Blind Gekocht Sint Truiden keuken Dovy

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Andere klantgetuigenissen