Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In het tv-programma “Loïc, fou de cuisine” op RTL TVI kookt Loïc al enkele jaren in een Dovy-keuken. Hij is zelfs zo’n fan van de kwaliteit van een Dovy-keuken dat hij bij hem thuis dezelfde keuken liet installeren als in de tv-studio. In 2024 is het tijd voor verandering. Nieuwe materialen, tendensen en kleuren doen hun intrede. Tijd voor een analyse van de nieuwe keuken die Dovy voor het tv-programma installeerde.

Loïc Van Impe zot van koken - RTL

3-delige keuken

De nieuwe keuken van Loïc is heel ruim uitgevallen en bestaat uit 3 delen: een L-vormig deel aan de linker- en achterkant, een groot kookeiland en een opberggedeelte tegen de muur aan de rechterkant. De 3 delen vormen één mooi samenhangend geheel met zwarte kastdeuren en veel muurbanken voor een open en luchtig effect.

Keukenmodel Raya

Een jaar geleden lanceerde Dovy de Japandi-stijl, een fraaie mix van twee culturen, de Japanse designcultuur gecombineerd met de Scandinavische. Het resultaat was een nieuwe stijl: het Japans minimalisme of kortweg Japandi. Strakke, verticale lijnen primeren, keukens hebben een open en speels karakter, een minimalistische en doelmatige inrichting met een warme en rustgevende uitstraling. Het keukenmodel Raya kadert perfect in deze trendy stijl.

Loïc zot van koken RTL
Loïc Van Impe zot van koken - RTL

Praktische L-keuken

Het L-vormig gedeelte van de keuken bestaat uit een praktische inrichting: naast de Amerikaanse koelkast heeft Loïc nog een kleine gaskookplaat laten installeren. In de kast ernaast is er een besteklade met 2 pottenladen eronder. De vaatwasser en spoeltafel bevinden zich naast elkaar. Ook de hoek wordt optimaal benut dankzij het uittrekbaar hoeksysteem ‘Le Mans’. Twee lage kasten met voorraadladen sluiten aan bij de kolomkasten met oven en frigo.

Kookeiland met grote voorbereidingszone

In een keuken is het een must om voldoende plaats te hebben voor het voorbereiden en snijden van groenten. Daarom werd er links en rechts van de inductiekookplaat ruimte voorzien. De achterzijde van het kookeiland is uitgerust met 6 pottenladen met telkens een binnenlade voor het bestek. De ondiepe kasten aan de voorzijde van het eiland kregen tip-on deuren. Met een lichte druk openen en sluiten de deuren vanzelf. Heb je gelet op de afgeronde hoeken van het eiland? Dat is momenteel een hippe afwerking!

Loïc Van Impe zot van koken - RTL
Loïc zot van koken RTL

Rechte en gebogen vormen combineren

In Loïcs keuken werd het strak minimalisme gecombineerd met ronde vormen, die ook terugkeren in het werkblad in composiet. Die ronde vormen verzachten het effect van een strakke, zwarte keuken en verlenen hem een licht en luchtig aspect.

Open regalen met houtlook

Voor een speels effect is het belangrijk om te werken met open regalen en muurbanken. Combineer dit met LED-verlichting en het resultaat is een warme, toegankelijke keuken. De grote ronde boog in combinatie met de rechthoekige open regalen tegen de muur zorgt voor een verrassend accent. Alle muurbanken en open regalen zijn trouwens vervaardigd uit laminaat en kregen de extra warme look van notelaarhout. Dat verzacht het pittige karakter van de zwarte kastdeuren. En de warme LED-verlichting zorgt uiteindelijk voor de finale afwerking en gezellige sfeer.

Loïc zot van koken RTL

Maak een afspraak

Maak vandaag nog een afspraak.

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.

Benieuwd hoe jouw nieuwe keuken eruit kan zien in Virtual Reality?

Ervaar nu zelf deze unieke beleving.
TIP: Gebruik ook eens je smartphone met VR-bril om het resultaat te zien.

Bekijk enkele keukenrealisaties

Andere klantgetuigenissen