Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Scandinavische keukens

De Scandinavische keukenstijl is een ware trend die tot op vandaag zeer populair is. Deze stijl kenmerkt zich vooral door z’n minimalistisch en tijdloos design, gecombineerd met natuurlijke materialen.

Keukens bekijken
keuken scandinavische stijl

Keukens in Scandinavische stijl

De Scandinavische keukenstijl is een ware trend die vandaag zeer populair is. Dat is niet verwonderlijk, want het is een stijl die rust uitstraalt in al zijn eenvoud. Hij kenmerkt zich vooral door zijn minimalistisch en tijdloos design, gecombineerd met natuurlijke materialen. Lichte houttinten worden afgewisseld met veel wit.

Natuurlijke materialen

Als je denkt aan een keuken in Scandinavische stijl, dan denk je onmiddellijk aan veel wit, het gebruik van koele kleuren of een keuken met een heel lichte kleurbasis. Het gebruik van natuurlijke materialen of een houtsoort in een lichte tint geeft deze keuken een warm accent.

keuken scandinavische stijl natuurlijke materialen
keuken scandinavische stijl minimalisme

Minimalisme staat centraal

In een Scandinavische keuken staat minimalisme centraal. Eenvoud primeert. Details worden tot een minimum herleid en veel accessoires kom je in deze stijl niet tegen. Het zijn vaak greeploze keukens, zonder tierlantijntjes. Maar ze zijn vooral knus en gezellig en hoeven niet in te boeten aan functionaliteit en esthetiek. Een hoge kastenwand in hout, gecombineerd met witte kasten of witte keukenkasten met een werkblad.

Wil jij ook thuiskomen in je droomkeuken?

Laat een fotorealistisch ontwerp van je droomkeuken gratis uittekenen in één van onze toonzalen. Bekijk hem nadien in Virtual Reality.

Winkel zoeken in je buurt Ik maak een afspraak Ik maak een afspraak