Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

In de woning van Caroline en Sebastiaan ging veel ruimte verloren die efficiënter gebruikt zou kunnen worden. Om dit te veranderen, waren er ingrijpende renovatiewerken nodig. Het koppel hakte de knoop finaal door en de renovatiewerken werden uitgevoerd. Wat een verbetering! De keukenruimte werd dubbel zo groot en alle hoeken en kanten werden optimaal benut.

Ons huis/nieuw huis - Keuken Caroline en Sebastiaan - ruime lichtrijke keuken

Van een eiken keuken naar een keuken in laminaat

De oude eiken keuken beschikte over veel opbergruimte en was nog niet direct aan vervanging toe, maar hij was helemaal niet meer van deze tijd. Met zijn G-vorm was hij minder toegankelijk, niet praktisch ingericht en hij voldeed niet meer aan de behoeften van vandaag, dus de oude keuken moest er volledig uit.

Ruimte vergroten

Direct aan de keukenruimte paalde een lichtstraat. Behalve de eiken inbouwkast en wat kadertjes aan de muur was er niets in deze ruimte. Ze werd enkel gebruikt als doorgang naar de tuin. De keukenconsultant had er onmiddellijk een bestemming voor. Hij voegde deze loze ruimte samen met de bestaande keukenruimte om er één groot geheel van te maken. Op die manier paalt de nieuwe keuken direct aan de tuin. Dat is veel aangenamer want zo kunnen Caroline en Sebastiaan in de keuken ontbijten met een vrij zicht op de tuin én ze genieten van het zonlicht dat vanaf de lichtstraat binnenvalt.

Ons huis/nieuw huis - Keuken Caroline en Sebastiaan - ruime lichtrijke keuken
Ons huis/nieuw huis - Keuken Caroline en Sebastiaan - ruime lichtrijke keuken

Wandkast in laminaat met houtlook

De keukenconsultant ontwierp een hoge wandkast die tot aan het plafond reikt. Ze vormt één blok, boordevol opbergruimte. Om de keuken van een warme toets te voorzien, koos de keukenconsultant voor laminaat met de look van hout. De binnenkant van de wandkast is uitgevoerd in blinkend laminaat voor een makkelijk onderhoud.

Kook- en afwaseiland met werkblad in composiet

Door het verwijderen van een muur werd de keuken één open geheel, maar er was ook een steunpilaar nodig. Die werd voorzien aan het eind van het kook- en afwaseiland. En aangezien Dovy maatwerk levert, koos de keukenconsultant ervoor om ook het gedeelte rond de steunpilaar van een ondiepe kast te voorzien zodat elk hoekje benut wordt. Dat is handig om bijvoorbeeld kruidenpotjes in te plaatsen, dicht bij het kookvuur.

Het werkblad is in composiet in een lichte kleur. Composiet is een sterk materiaal dat vlek-, kras- en zuurbestendig is. Het is niet poreus, hygiënisch en dus uiterst geschikt als werkblad.

Caroline en Sebastiaan vinden de transformatie geweldig. Ze kunnen nu volop genieten van meer ruimte, een lichtrijke keuken én met zicht op de tuin.

2023 05 26_OHNH_Diepenbeek_NA_LR_09

Bekijk de keuken van Caroline en Sebastiaan uit Diepenbeek in Virtual Reality

3d-ontwerp bekijken

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen