Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
werkblad marmerlook
Geplaatst op 15 juni 2023 00:00 in Dovy-nieuws

Eén van de twistpunten bij het kopen van een keuken: het werkblad. Niet alleen moet je een klik hebben met het materiaal, ook moet het passen in je keuken en binnen je budget. Welke afmetingen worden meestal aangehouden voor een keukenwerkblad en welke materialen zijn er zoal?

We helpen je bij het kiezen van jouw perfecte aanrechtblad:

- Welke soorten materiaal voor het keukenblad?

- Welke dikte voor een werkblad?

- Wat kost een werkblad

Blind Gekocht Lotenhulle Keuken

Passend bij je smaak

Het ideale werkblad voor je keuken is afhankelijk van jouw behoeftes en smaak. Wat voor jou goed is, is voor iemand anders misschien minder interessant. Een keukenwerkblad wordt vaak gebruikt en veelvuldig blootgesteld aan vlekken, krassen, zuren, vetten, oliën, hitte, … En elk materiaal heeft zo zijn eigen karakteristieken. Welk is voor jou het meest geschikt? Hout, laminaat, volkern, inox, graniet, blauwe hardsteen, composiet of keramiek?

Ontdek de verschillende werkbladen en hun kwaliteiten.

Passend in je keuken

Over het algemeen wordt een keukenwerkblad op een hoogte tussen 90 en 95 cm geplaatst. Om de precieze hoogte op maat te bepalen houdt men meestal rekening met de lengte van diegene die het meest zal koken. Voor de diepte van het werkblad, bijvoorbeeld bij kasten tegen de wand, wordt standaard zo’n 60 cm gerekend. Je kunt natuurlijk ook je keuken op maat laten maken en een dieper en ruimer werkblad kiezen. Bij een keukeneiland is dit vaak zo. De dikte van een werkblad kan variëren tussen 1 en 5 cm en is afhankelijk van het gekozen materiaal.

werkblad marmerlook
K135_D4.jpg

Passend binnen je budget

Hoeveel kost een werkblad? Dit is afhankelijk van het gekozen materiaal én de afmetingen. Het ene materiaal is immers duurder dan het andere. Vraag een vrijblijvende offerte bij je keukenspecialist om de concrete prijzen voor jouw keuken te ontdekken. We vertellen alvast hoe de materialen zich tot elkaar verhouden.

Laminaat, met of zonder houtlook, wordt vaak gekozen. Het is immers een onderhouds- en budgetvriendelijk alternatief voor een houten werkblad. Een houten werkblad is duurder maar authentieker. Graniet en Inox zijn nog wat duurder en zitten ongeveer in dezelfde prijsklasse. Voor composiet, tast je nog wat dieper in de buidel.

Ben je op zoek naar de geknipte keuken op maat?

Maak een afspraak met vrijblijvende prijsofferte bij een van de keukenverdelers in je buurt.

Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.