Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Vakantiehuis for Life
Geplaatst op 29 augustus 2022 23:30 in Dovy-nieuws

'Vakantiehuis for Life' biedt inspiratie voor keukens in een kleine ruimte

In het tweede seizoen van het VTM-programma 'Vakantiehuis for Life' trok presentatrice Julie Van den Steen met vijf enthousiaste koppels naar Durbuy waar ze elk een oude chalet omtoverden tot een schitterend vakantiehuis. Ze staken een maand lang de handen uit de mouwen maar moesten tussen het klussen door verschillende uitdagingen aangaan die hen een bouwvoor- of nadeel opleverden. Het winnende koppel, Junior en Laura, mag er in de toekomst al hun vakanties doorbrengen.

De realisaties uit 'Vakantiehuis for Life' zijn het perfecte voorbeeld van hoe je binnen een beperkte ruimte toch het maximale kunt benutten. Benieuwd hoe we dit voor elkaar kregen? Je ontdekt het hieronder.

Vakantiehuis 4 Life Junior en Laura_Chalet - overzicht keuken vakantiehuis

Een gitzwarte keuken voor Junior & Laura

Wit, zwart en goudkleur domineren in de keuken van broer en zus. Ze kozen resoluut voor een gitzwarte keuken die ze rond de berging bouwden. De kastdeuren zijn in stevig laminaat en voor het werkblad kozen ze het bijpassende nieuwe laminaat “Black Sahara Marble” met een prominente goudkleurige ader. Diezelfde goudkleur werd doorgetrokken in de spatwand om één mooi geheel te vormen. De keuken van Junior en Laura is een opvallende blokconstructie die alle aandacht naar zich toe trekt en schittert in de witgeschilderde ruimte.

Meer lezen

Dylan en Glenn kiezen voor een Scandinavische keuken

Een Scandinavische keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van veel wit en hout. En dat is nu net wat de vrienden Dylan en Glenn beoogden met een witte Dovy-keuken, gecombineerd met een werkblad in laminaat met houtprint. Alle comfort is aanwezig en onder de oven bevindt zich een pottenlade. In deze keuken in U-vorm loopt het werkblad door zodat er vijf zitplaatsen gecreëerd worden om ’s morgens aan de keukentafel een kopje koffie te nuttigen of ’s avonds gezellig met vrienden een aperitiefje te drinken.

Meer lezen
Vakantiehuis 4 Life Glenn en Dylan Chalet - vooraanzicht keuken vakantiehuis
Vakantiehuis 4 Life Mats en Lobke Chalet - overzicht keuken vakantiehuis

Mats en Lobke houden van hout

Het vakantiehuis dat deze studenten podologie verbouwden in Durbuy straalt één en al rust uit. Midden in het groen kozen ze voor – hoe kan het ook anders - hout met groene accenten in het sneeuwwitte interieur. De keuken in L-vorm is modern en bestaat uit onderkasten in laminaat met een houtprint. Het werkblad is in warm wit laminaat. Tijdens het koken hebben de bewoners in deze open keuken rechtstreeks contact met de gasten. Naast het kookfornuis hebben Mats en Lobke 2 ruime bestekladen én een diepe pottenlade voorzien.

Meer lezen

De kleurrijke keuken van Mariam en Asma

De twee zussen hebben Marokkaanse roots en dat blijkt ook uit de keuze van de materialen voor hun vakantiehuis. Ze houden van kleur en een zuiders getint interieur. De warme abrikooskleurige keuken in laminaat past perfect bij de stijl die ze voor ogen hebben. Een wand van lage kasten wordt gecombineerd met een kookeiland. Onder het kookgedeelte bevinden zich 2 ruime pottenladen met binnenlade voor het bestek. De combinatie van verschillende werkbladen in laminaat is uniek en zeer geslaagd: "White Levanto Marble" voor het kookeiland en zandbeige op de kastenwand.

Meer lezen
Vakantiehuis 4 Life Asma et Mariame Chalet - overzicht keuken vakantiehuis
Vakantiehuis 4 Life Anke en Sophie Chalet - overzicht keuken vakantiehuis

Sophie en Anke plaatsen een gerieflijke U-keuken

Als studente interieurvormgeving heeft Sophie een mooie troef in handen. De vriendinnen kiezen voor een gerieflijke U-keuken in zwart laminaat in een wit interieur, afgewerkt met hout en enkele kleurrijke accenten. De keuken biedt veel opbergruimte. Rechts van het kookgedeelte was er nog een ruimte van 15 cm beschikbaar en die werd efficiënt benut als uittrekbaar flessen- of kruidenrek. De zwarte spoelbak in fragraniet en bijpassende kraan werken het geheel mooi af. Het werkblad met marmerstructuur past perfect bij deze moderne keukenstijl.

Meer lezen
Gelijkaardig nieuws in je mailbox?

Mis geen enkele promotie, nieuwigheden of evenementen. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Jouw gegevens zijn veilig bij ons, en je kan ten allen tijde uitschrijven voor de nieuwsbrief.