Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Vakantiehuis 4 Life Junior en Laura_Chalet - overzicht keuken vakantiehuis

Naast moderne keukens op maat maakt Dovy ook keukens voor kleine ruimtes. Is jouw kleine u-keuken, kleine parallel keuken of kleine vierkante keuken toe aan vernieuwing? Kom dan zeker eens bij ons langs! Je vindt er alle stijlen, kleuren en modellen, specifiek op maat van kleine smalle keukens. We geven je alvast inspiratie hoe je uit een beperkte ruimte het maximum kan halen.

Vakantiehuis 4 Life Junior en Laura_Chalet - overzicht keuken vakantiehuis

HANDIGE BLOKCONSTRUCTIE

“Think out of the box!”. Dat is de leidraad als je beperkt bent in keukenruimte. Een donkere keuken in een kleine ruimte is perfect mogelijk als de volledige ruimte wit geschilderd is. Dan vormt je keuken een mooi contrast met de omgeving. Of denk aan een blokconstructie: mooie kleine keukens die rondom de berging gebouwd worden. Dat is pas een origineel idee! Een kleine keuken inrichten vraagt om heel wat creativiteit en daar kan Dovy je vast en zeker bij helpen.

Meer lezen

L-KEUKEN MET EETTAFEL

Zorg voor een verlengstuk aan je kleine L-keuken en voeg er een eettafel aan toe door hetzelfde werkblad te laten doorlopen. Kies hoge barkrukken die je makkelijk onder de tafel kan schuiven als ze niet in gebruik zijn. Dat spaart weeral plaats. En hou ook rekening met de kleur: een kleine witte keuken zorgt voor meer lichtinval in de ruimte.

Meer lezen
Vakantiehuis 4 Life Glenn en Dylan Chalet - vooraanzicht keuken vakantiehuis
Vakantiehuis 4 Life Mats en Lobke Chalet - overzicht keuken vakantiehuis

L-KEUKEN MET ONTBIJTGEDEELTE

Een keuken in een kleine ruimte lijkt groter wanneer je kiest voor een L-vorm. De indeling van een kleine keuken bestaat dan uit het fornuis aan de korte zijde en de spoelbak daar schuin tegenover aan de lange zijde. Het grote voordeel is dat je tijdens het koken contact houdt met de gasten. En als je een korte oversteek voorziet aan het werkblad, dan maak je er meteen een gezellig ontbijtgedeelte van.

Meer lezen

KOOKEILAND IN KLEINE RUIMTE

Droom je van een ruim kookeiland, maar ben je beperkt in ruimte? Een kleine keuken kopen bij Dovy is perfect mogelijk, zelfs een kleine keuken met kookeiland. Je moet hierbij enkele vuistregels in acht nemen: kies voor een lage kastenwand om het open karakter te behouden, plaats de keuken centraal in de woning voor een vlotte toegankelijkheid en plaats de spoelbak en het kookvuur samen op het eiland om heen- en weer geloop te vermijden.

Meer lezen
Vakantiehuis 4 Life Asma et Mariame Chalet - overzicht keuken vakantiehuis
Vakantiehuis 4 Life Anke en Sophie Chalet - overzicht keuken vakantiehuis

ZWARTE KEUKEN IN KLEINE RUIMTE

Compacte kleine keukens kunnen gerust ook als U-keuken in een kleine ruimte. Kies je voor een donkere kleur? Zorg dan dat er genoeg lichtinval is, liefst langs alle zijden. Op die manier komt een donkere keuken toch licht over. Kleine U-vormige keukens zijn heel praktisch en bieden veel opbergruimte want alle zijden worden optimaal benut.

Meer lezen