Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Keukens ibiza stijl

Met een strak wit ontwerp, een houten look-and-feel en zachte warme kleuren, integreert de Ibiza stijl een vakantiegevoel bij je thuis in de keuken. De keukenstijl is goed te combineren met zomerse tinten en een goede portie lichtinval, natuurlijke elementen accentueren het eilandgevoel die je krijgt met dit type keukens.

Keukens bekijken
Keuken Ibiza stijl overzicht

Een keuken in Ibiza stijl geeft je dat instant warm vakantiegevoel

Vroeger kenden we amper twee keukenstijlen. Je keuken was ofwel landelijk ofwel modern. In de loop van de jaren deden ook andere stijlen hun intrede. Zo kennen we vandaag de landelijk moderne stijl, de retro, Scandinavische en bohemian stijl. De keukenstijl die momenteel aan een snelle opmars bezig is, is de industriële stijl. Aan dat lijstje voegen we de Ibiza stijl toe met als belangrijkste kenmerken de opvallende witte blokstructuur, kastdeuren in verweerd hout en lichte tinten of zachte zandkleuren.

Wit als basiskleur voor muren, deuren en vloer

Met een Ibiza stijl keuken is het al wit wat de klok slaat. Kies dus voor een witte basis voor de muren, de vloer en de deuren. Ga voor spierwit of off white. Dat is een blanco canvas waar verweerd hout, schelpen en rieten mandjes mooi tegen afsteken.

Keuken Ibiza stijl witte accenten
Keuken Ibiza stijl blokstructuur

Keukenkasten in een opvallende, witte blokstructuur

Een keuken in Ibiza stijl is van oorsprong eigenlijk een vrij eenvoudige keuken waar witte muurtjes verticaal geplaatst worden om het (meestal witte) werkblad te dragen. Op die manier ontstaat er een blokstructuur die dient als basis voor de opbouw van de keuken.

Deze witte basisstructuur is essentieel in een Ibiza keuken. Tussen die muurtjes komen dan kastdeuren in natuurlijk, liefst wat verweerd hout.

Kastdeuren in natuurlijk, verweerd hout

Om het zomerse karakter van een keuken in Ibiza stijl in huis te halen, kies je voor kastdeuren in een lichte houtkleur. En het liefst zijn die kastdeuren wat verweerd, net zoals het hout dat op het Spaanse eiland door de zon is aangetast.

Keuken Ibiza stijl detail hout
Keuken Ibiza stijl vooraanzicht

Veel lichtinval

In een Ibiza keuken is veel lichtinval een must. De lichtinval accentueert de witte basis en geeft de ruimte onmiddellijk een zonnig karakter.

Styling tips

Werk de keuken af met warme zandkleuren, lichte tinten en natuurlijke elementen zoals riet of rotan.

In een open nis benadrukken kleuren en materialen deze zomerse stijl. Ga voor wit, taupe, glas en bamboe.

Geen Ibiza-look zonder rotan meubelen. Ze geven warmte aan je interieur en zorgen voor dat heerlijke vakantiegevoel. Leg een zacht vachtje op de zitting als afwerking.

Kies voor warme kleuren: zongeel, sinaasappeloranje of eucalyptusgroen. Een glazen stolp, gevuld met steentjes of schelpjes doet het altijd goed. Het eilandgevoel is niet ver weg als je deze afwerking integreert in je keuken in Ibiza stijl.

Keuken Ibiza stijl styling

Wil jij ook thuiskomen in je droomkeuken?

Laat een fotorealistisch ontwerp van je droomkeuken gratis uittekenen in één van onze toonzalen. Bekijk hem nadien in Virtual Reality.

Winkel zoeken in je buurt Ik maak een afspraak Ik maak een afspraak