Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak
Ons huis/nieuw huis - Keuken Nele & Dries - ruime, vierdelige keuken - inductiekookplaat met geïntegreerde dampkap

Laminaten keukenwerkblad

Het gekendste materiaal voor keukenbladen is wellicht laminaat. Laminaat is gemakkelijk te onderhouden want het heeft een gesloten oppervlak waardoor er geen vuil kan intrekken. Het is redelijk bestand tegen stoten en krassen, maar voor het snijden van voedsel raden we aan om altijd een snijplank te gebruiken. Laminaat is niet hittebestendig, dus gebruik steeds een onderzetter, zo zal je langer genieten van je werkblad.

Onderhoud van werkblad in laminaat

Vlekken afkomstig van een normaal huishoudelijk gebruik haal je weg met een gewoon huishouddoekje en een beetje afwasmiddel. Spoel vervolgens na met helder water en wrijf het keukenblad goed droog. Gebruik nooit een schuurspons.

Bij sterke vervuiling en verkleuring door lange inwerking, breng je Cif Cream of Chemico onverdund aan op een vochtige zachte spons en veeg schoon zonder drukken. Vervolgens naspoelen en droogwrijven met een schone doek.

Lees meer over het onderhoud van laminaat

Kostprijs werkblad in laminaat

Een werkblad in laminaat is naast een werkblad in volkern, inox, graniet, blauwe hardsteen, composiet en keramiek de goedkoopste optie, maar daarom niet de minste.

Eigenschappen van laminaat

  • Redelijk bestand tegen stoten, krassen en slijtage
  • Hoge vochtbestendigheid
  • Niet poreus
  • Hygiënisch
  • Eindeloos veel kleuren en motieven

Antibacteriële eigenschap van laminaat

Bacteriën verspreiden zich op allerlei manieren, dwarrelen door de lucht of nestelen zich in je voedsel dat op het werkblad ligt. Je ziet, ruikt of proeft ze niet, maar ze zijn overal aanwezig. En bovendien vermeerderen ze zich snel. In een tijdspanne van enkele uren leven er miljoenen bacteriën op het werkblad in je keuken. Ze leven van voedingsstoffen zoals eiwitten en koolhydraten die in de buurt zijn en gedijen goed in een vochtige omgeving. En je werkblad is daarvoor de ideale voedingsbodem.

Kies daarom voor een werkblad in laminaat. Wist je dat de werkbladen in laminaat bij Dovy over een antibacteriële eigenschap beschikken? Op de hygiënisch gesloten oppervlakken worden bacteriën en kiemen binnen 24 uur met 99,9% gereduceerd. Ook de vermenigvuldiging ervan wordt voorkomen. Daarom is laminaat met een antibacteriële eigenschap uitstekend geschikt voor toepassingen met bepaalde hygiënenormen. Zoals bijvoorbeeld het werkblad in je keuken.