Dovy Keukens
nl fr
online afspraak Ik maak een afspraak

Keukens in bohemian stijl

Een keuken met veel hout- en groenaccenten, speels en creatief, in een ongedwongen en losse stijl en waarbij zwarte accenten het exotisch geheel wat temperen, dat zijn typische kenmerken van de bohemian stijl of kortweg ‘Boho’ genoemd.

Keukens bekijken
keuken bohemian stijl

Keukens in bohemian stijl / boho keukens

De nonchalante bohemian look kenmerkt zich door een uitgesproken stijl van exotische invloeden. Het is een mix van natuurkleuren, groene accenten, een gestructureerd lijnenspel, opvallende patronen en uitgesproken prints. Zelfs macramé wordt niet geschuwd. In de bohemian stijl hoef je niet binnen de lijntjes te kleuren.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen halen de bovenhand in de ongedwongen, maar gedurfde bohemian stijl, kortweg Boho genoemd. Keukenkasten in natuurhout, donkere eik, lichte eik, in fineer, met veel of weinig knopen in het hout of - budgetvriendelijker – in laminaat met een houtstructuur … alles is toegelaten. Zwart zorgt voor een opvallend accent en neutraliseert als het ware de drukke print van de vloer- of muurtegels.

keuken bohemian stijl donkere eik
keuken bohemian stijl groene accenten

Groene accenten

Een must zijn enkele groene accenten want planten doen het altijd goed in de bohemian stijl. Werk af met accessoires in riet, rotan of macramé en laat het gestructureerd lijnenspel van kleine keukentegeltjes als opvallend detail terugkeren. Om de look compleet te maken voeg je er enkele vintage elementen aan toe en maak je gebruik van streelzachte materialen, velours bijvoorbeeld, of natuurlijke materialen zoals kurk.

Wil jij ook thuiskomen in je droomkeuken?

Laat een fotorealistisch ontwerp van je droomkeuken gratis uittekenen in één van onze toonzalen. Bekijk hem nadien in Virtual Reality.

Winkel zoeken in je buurt Ik maak een afspraak Ik maak een afspraak