Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak

Een keuken met een huiselijk karakter, een warme sfeer, natuurlijke materialen en zachte kleuren. Dat waren de wensen van tv-kok Jeroen tijdens de brainstormsessie met het interieurteam van Dovy voor de nieuwe keuken van Dagelijkse kost. Wat gebruiksgemak betreft, stond een groot werkoppervlak tussen de spoelbak en het kookfornuis op zijn verlanglijstje en veel open regalen zodat hij alle benodigdheden direct binnen handbereik heeft. Met deze keuken in massieve eik en een werkblad in composiet in een lichte kleur voldoet Dovy ruimschoots aan zijn wensen.

Keuken Dagelijkse Kost handgrepen

Kastdeuren in massieve eik

Een keuken in massieve eik is en blijft een tijdloze schoonheid. Zeker als de natuurlijke kleur van eik behouden blijft, dat geeft direct een warm en gezellig gevoel. Jeroen wou graag diepgang in de keuken creëren en dat is perfect mogelijk door te kiezen voor een kaderdeur. De eigenheid en het robuuste karakter van massieve eik komt dan nog meer tot uiting. Tijdens zijn bezoek aan de fabriek van Dovy maakte hij kennis met verschillende materialen en … hij was onmiddellijk overtuigd bij het zien van het vakmanschap.

Openheid creëren

Een gezellige, open keuken creëren, dat doe je door hier en daar een open regaal in te lassen. Zo zorg je voor wat ademruimte in de keuken. Jeroen heeft dat goed begrepen. Hij wilde zijn persoonlijke spullen een prominente plaats geven in zijn nieuwe keuken en koos daarom voor veel open regalen. Zijn welbekende uil, zijn kookboeken en een weegschaal in retrostijl kregen er een plaatsje. Aan de voorzijde van het eiland is er 1 open regaal dat iets naar voor komt en dat werd gevuld met het dagelijks servies om het snel bij de hand te hebben.

Keuken Dagelijkse Kost
Keuken Dagelijkse Kost met Donald Muylle

Grote voorbereidingszone is noodzakelijk

Er ligt een grote voorbereidingszone tussen het kookfornuis aan de ene kant van het eiland en de kokendwaterkraan aan de andere kant. Jeroen heeft daar bewust voor gekozen want je hebt nooit plaats te veel om groenten te snijden. Als er gerechten zijn die langzaam moeten garen, dan gebruikt hij het groot fornuis tegen de wand. Zo kunnen de opnames verdergaan met de potten die op het gasvuur op het eiland staan te pruttelen.

Keuze van het werkblad

Voor het werkblad twijfelde Jeroen tussen natuursteen of composiet. Hij bezocht de nieuwe natuursteenafdeling in Roeselare, toen zijn oog viel op de nieuwe werkbladen in composiet. Een mooi beige gespikkeld werkblad in een lichte kleur trok zijn aandacht. Even een staal van een kastdeur in natuureik erbij leggen en bingo! De match was compleet.

Dagelijkse Kost werkblad in composiet
Dagelijkse Kost Keuken

Gebruiksgemak primeert

Eénmaal het uiterlijke aspect van de keuken vaststond, was het tijd om de indeling te bespreken. Omdat de handelingen tijdens tv-opnames snel moeten gaan, moet de keuken zo ergonomisch mogelijk ingericht zijn. Te beginnen met de juiste hoogte van het werkblad. Voor een robuuste look die bij de kaderdeuren past, had Jeroen gekozen voor een werkblad van 8 cm dik. De sokkel werd verlaagd, zodat het werkblad exact op 93 cm uitkwam en dat is perfect aangepast aan de lichaamslengte van Jeroen. Heb je erop gelet dat de spoelbak in de kastenwand iets verzonken ligt ten opzichte van het werkblad? Dat is handig om je rug te sparen als je grote potten moet afwassen.

Tot in de details afgewerkt

Om het werkblad vrij te houden, werden de stopcontacten aan de achterzijde van het kookeiland gemonteerd. In de twee ruime bestekladen van 120 cm en vier grote, diepe pottenladen, kan Jeroen al zijn keukengerief kwijt. De rechterbesteklade, net onder het kookvuur, kreeg een handige indeling voor al zijn kruidenpotjes.

Dagelijkse Kost Keuken
Keuken Dagelijkse Kost toestellen

Ook de toestellen staan op werkhoogte

De warmeluchtoven en stoomoven zijn op werkhoogte ingebouwd zodat het makkelijk is om warme schotels uit de ovens te halen.

Zo kan Jeroen met een gerust hart het nieuwe tv-seizoen starten want Dovy creëerde voor hem een keuken op maat en volledig naar zijn wensen.

Maak een afspraak

Naast de gratis prijsofferte ontvang je ook een fotorealistisch ontwerp in 3D dat je in Virtual Reality kan bekijken, net alsof je nieuwe keuken al bij je thuis zou staan.
Maak vandaag nog een afspraak.

Andere klantgetuigenissen