Dovy Keukens
nl
online afspraak Ik maak een afspraak
Blind Gekocht interieurarchitect Christophe Verbeke - kleur

Christophe, de nieuwe interieurarchitect van het populaire tv-programma ‘Blind Gekocht’, heeft recent vier keukens volledig heringericht voor de kandidaten. Dankzij zijn uitgebreide ervaring wist hij creatieve oplossingen te vinden voor diverse uitdagingen, vooroordelen te overwinnen en vernieuwende ideeën te realiseren. Op basis van deze ervaringen deelt hij vier praktische tips die jij kan toepassen in je eigen keukenproject. Ontdek de aanbevelingen van deze professional voor jouw keuken!

Blind Gekocht interieurarchitect Christophe Verbeke - 3d-visualisatie

Tip 1: visualiseer je droomkeuken

Hoe wil je dat je nieuwe keuken eruitziet? Begin met het creëren van een moodboard. Verzamel foto’s via platforms als Pinterest of deel een map met je partner. Bepaal samen de gewenste stijl en zorg dat jullie allebei tevreden zijn met de keuze. Overweeg daarnaast om een visualisatie in virtual reality te vragen voordat je jouw nieuwe keuken bestelt. Dit geeft een heel realistisch beeld van hoe je droomkeuken eruit zal zien.

Tip 2: durf te mixen

Wees niet bang om te experimenteren met een mix van coherente kleuren, verschillende materialen of stijlen die samen één mooi geheel vormen. Kies bijvoorbeeld voor bovenkasten in een contrasterende kleur, enkele uitgesproken kleuraccenten of combineer laminaat met eik fineer. Een mix van een moderne stijl met een klassieke toets kan jouw keuken een uniek karakter geven.

Blind Gekocht interieurarchitect Christophe
Blind Gekocht interieurarchitect Christophe Verbeke - vaatwas op hoogte

Tip 3: ga volop voor ergonomie

Denk aan je rug en kies voor ergonomische oplossingen. Plaats de vaatwasser op hoogte, zodat je niet diep door de knieën hoeft te gaan om de vaat uit te laden. Wist je dat je bij Dovy de hoogte van je werkblad kan aanpassen aan jouw lichaamslengte? Je kiest dan voor een hogere of lagere sokkel voor de onderkasten. Ook toestellen plaats je best op werkhoogte. Zo kun je het kookproces beter volgen en een warme schotel uithalen gebeurt veilig.

Tip 4: kies voor slimme opbergoplossingen

Optimaliseer je opbergruimte met innovatieve opbergmogelijkheden. Overweeg voorraadladen die volledig uittrekbaar zijn en waardoor je een goed zicht hebt op de inhoud, zowel van bovenaf als aan de voorzijde met glas. Een handig hoeksysteem, zoals de Le Mans, benut elke centimeter van een L-keuken. Denk ook aan plaatsbesparende kasten met deuren die zijwaarts openschuiven.

Blind Gekocht interieurarchitect Christophe Verbeke - horizontale deuren

Met deze vier deskundige tips van Christophe creëer je een functionele, stijlvolle en ergonomische keuken. Door te visualiseren, te mixen, ergonomie te integreren en slimme opbergoplossingen te gebruiken, haal je het maximum uit jouw keukenproject.